Home Uncategorized 1 VOĆKA POBOLJŠAVA VARENJE: Stomak će vam se preporoditi

1 VOĆKA POBOLJŠAVA VARENJE: Stomak će vam se preporoditi

2025
Advertisements

p>Holin je ključna komponenta aceltiholina koji prenosi poruke između nerava i mišića

Pravilan izbor namirnica može znatno da poboljša zdravlje vašeg mozga, zato pametno birajte. Ova hrana sprječava propadanje moždanih ćelija, ali i poboljšava pamćenje.

Skuša – Omega-3 masne kiseline daju fluidnost ćelijskim membranama, što poboljšava komunikaciju između ćelija. Skuša je puna omega-3 masnih kiselina i ako je jedete nekoliko puta sedmično, možete da povećate sposobnost učenja, poboljšate raspoloženje i pamćenje.

Kivi – Samo jedan kivi sadrži više vitamina C nego što se dnevno preporučuje, a ujedno štiti mozak od slobodnih radikala, koji mogu da smanje njegovu funkciju, uspore memoriju i sposobnost rješavanja problema. Birajte mekani kivi koji možete da jedete s kašičicom.

Advertisements

Bademi – Fenilalalin u bademima ima sposobnost da pređe granicu između krvi i mozga, u kojem stimulišu neurotransmitere dopamin, adrenalin noraadrenalin, koji podižu raspoloženje. Bademi su bogati riboflavinom (B2) koji pojačava memoriju.

Nervna aktivnost

Suhe kajsije – Istraživanja u Americi su pokazala da visoke količine gvožđa povećavaju nervnu aktivnost u lijevoj hemisferi mozga. Pojedite zato dnevno nekoliko suvih kajsija, jer njihov vitamin C pojačava apsorpciju gvožđa. Pritom, uticaj suhih kajsija na varenje će biti eksplozivan.

Ključan je holin

Holin, koji se nalazi u jajima, održava fleksibilnost i integritet membrana ćelija mozga, bez čega nutrijenti koji se baziraju na mastima, kao i otpadni produkti metabolizma, ne bi mogli da prolaze kroz ćelijske zidove. Holin je ključna komponenta aceltiholina koji prenosi poruke između nerava i mišića. Jaja su pravi poklon paket za vaš mozak.

Prema rezultatima jedne američke studije koja se bavila temom starenja, pokazalo se da je hrana bogata folatima dobra za mozak i smanjuje rizik od dobivanja Alchajmerove bolesti. Teleća džigerica sadrži posebno velike koncentracije folata. Najbolja je jednostavno propržena s lukom, naravno uz dobro vino.

Povezano:  IZLIJEČITE INFEKCIJU SINUSA ZA SAMO 20 SEKUNDI: Ovaj domaći napitak je pravo čuo, SPAS ZA HLADNIJE DANE

(Espreso / Krstarica)

Previous articleDR SVETLANA STANIŠIĆ UPOZORAVA: Ovaj vitamin ozbiljno skraćuje život, prestanite da ga uzimate redovno
Next article3 NAJGORE VRSTE DORUČKA KOJE BI TREBALO DA IZBJEGAVATE: Niste ni svijesni koliko štete organizmu