Home Zdravlje 2 sastojka, snažno dejstvo! Napitak od CIMETA koji munjevito TOPI MASTI i...

2 sastojka, snažno dejstvo! Napitak od CIMETA koji munjevito TOPI MASTI i ubrzava mršavljenje

7778
Advertisements

Na više načina cimet pomaže pri gubljenju viška kilograma, a ako ga upotrebite ovako efekat će biti još bolji.

Kada je riječ o mršavljenju, mnogi žude za istim — što bržim riješenjem. Čak i kada je potrebno izgubiti više desetina kilograma!

Nutricionisti i ljekari obično preporučuju izbalansiran način ishrane i umjerenu fizičku aktivnost, koji u kombinaciji postepeno dovode do trajnog gubljenja viška kilograma, ali postoji li prirodan način da se mršavljenje ubrza? Ako pitate stručnjake, jedan od najpopularnijih “trendova” proteklih godina jeste upotreba smjese od meda i cimeta u svakodnevnoj ishrani kako bi se mršavljenje ubrzalo.

Kako cimet utiče na proces mršavljenja?

Advertisements

Cimet, tako neobično aromatičan i ukusan, star je najmanje koliko i zabilježena historija — poznato je da je još u starom Egiptu imao široku primjenu, između ostalog i u balsamovanju, kao i da je u vrijeme starih Rimljana cimet bio čak 15 puta skuplji nego srebro! Za njega se vezuju mnoga ljekovita svojstva jer ima antimikrobno i antiparazitsko dejstvo, a sadrži i antioksidanse, pa mnogi ističu da cimet pomaže pri zarastanju rana i snižava krvni pritisak i holesterol.

Istraživanja su pokazala da cimet smanjuje negativne efekte konzumiranja masne hrane, kao i da smanjuje apetit, produžava osećaj sitosti i ubrzava metabolizam. Uz smanjenje holesterola i ubrzano sagorevanje masti, sve to dovodi do bržeg dovođenja tjelesne težine u zdravo stanje.

Naučno je dokazano i da cimet pomaže osobama s dijabetesom, tako što poboljšava osetljivost na insulin i ubrzava raspored viška šećera do ćelija koje će ga iskoristiti kao izvor energije. Kao da sve to nije dovoljno, cimet blagotvorno utiče na varenje i sveukupno zdravlje gastrointestinalnog trakta i ublažava dijareju, nadutost, gasove…

Kako med pomaže?

Dobro je poznato da med ima brojna ljekovita svojstva, zbog čega je ključni dio mnogih narodnih ljekova i smjesa. Med sadrži šećer, ali za razliku od rafinisanog šećera, on u svom sastavu ima brojne korisne minerale i njegove kalorije nisu “prazne”. Med pruža i vodu, i energiju, i vlakna, i vitamine, i minerale, a samo neki od njegovih sastojaka su gvožđe, natrijum, kalijum, fosfor, cink, kalijum, niacin, folati, riboflavin, vitamin C i B6, aminokiseline…

Povezano:  BRZA TERAPIJA SODOM BIKARBONOM: Vrlo efikasna terapija koja momentalno oslobađa disajne puteve i umiruje kašalj…

Med i cimet za mršavljenje

Ova mješavina često se preporučuje kao provjeren način da se ubrza mršavljenje, ali je naučnih istraživanja o njoj zapravo malo. Ipak, neke studije dale su pozitivne i obećavajuće rezultate, ali nijedna još nije dokazala da će med i cimet uvijek dovesti do gubitka kilograma. Ako ste ljubitelj ove kombinacije ukusa, obavezno probajte napitak koji će biti svojevrsna poslastica tokom dijete, a svakim gutljajem će vam pomoći!

Sastojci:

250 ml vode

kašičica cimeta

2 kašičice meda

Priprema

Zagrijati vodu do tačke ključanja, ali ne pustiti da provri kako previsoka temperatura ne bi “ubila” moć cimeta. Zatim u vrelu vodu staviti kašičicu cimeta, pa dobro promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati dvije kašičice meda i promiješati.

Najvažnije je da med sipate u prohlađenu tečnost jer pretopla voda može negativno da utiče i na enzime u medu.

Previous articleRAK PANKREASA JE JEDAN OD NAJAGRESIVNIJIH TUMORA: Ovo je 6 simptoma – ni slučajno ih ne zanemarujte
Next articleAKO OSJETITE OVAJ MIRIS NA TIJELU, ODMAH IDITE KOD LJEKARA: Evo šta to znači