Home Zdravlje ISPRAVKA (PAŽNJA) Recept profesora Mermerskog: Liječi organizam i jača imunitet

ISPRAVKA (PAŽNJA) Recept profesora Mermerskog: Liječi organizam i jača imunitet

630
0
Advertisements

Ovo je recept za koj liječenje kompletnog organizma: može pomoći u čišćenju krvnih žila, liječenju srca, obnavljanju imunološkog sistema, čišćenju jetre, bubrega, cijelog sistema izlučivanja, a takođe i probavnog sistema od patogene mikroflore.

Moguće je da pomogne u poboljšanju rada mozga i pamćenja, da pomogne u čuvanju od infarkta i liječnju osobe koje su preživjele iste. Sredstvo je i protiv zapaljenja zglobova. Takođe reguliše tjelesnu težinu.

Sastojci:

400 gr proklijalog žita (pšenice)

15 svježih (najbolje neprskanih) limuna

12 cijelih glavica (ne režnjeva) svježeg bijelog luka

1 kg pravog meda

400 gr svježe orahove jezgre

Priprema:

Priprema proklijale pšenice: 400 gr pšenice staviti u prokuhanu staklenu teglu, pa naliti vodom da stoji, najbolje preko noći. Poslije 10 – 12 sati preko čiste krpe prosuti vodu i dobro oprati zrnevlje i iscijediti kroz gazu.

U tegli ostaviti iscjeđenu pšenicu. Poslije 24 sata se dobija pšenica s klicama (dužine 1-2 mm.).

Samljeti zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Samljeti 5 limuna s koricom i sve zajedno izmiješati u emajlirani lonac. Od ostalog limuna uzeti samo sok i miješati sa ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena. Dodati med i duže miješati sa drvenom kuhačom pa usuti u tegle koje treba čuvati u hladnjaku. Poslije 3 dana smjesa je gotova za konzumiranje.

Doziranje:

Ova smjesa se uzima 1 – 2 supene kašike 30 minuta prijr doručka, prije ručka, prije večere i prije spavanja.

Konzumirajte je dok ne nestane. Za preventivu – jednom godišnje.

Napomena:

U prethodnoj verziji teksta, preuzetoj sa sajta “Aura”, pisalo je da ova smjesa liječi od navedenih bolesti, što je ispravljeno da “može pomoći” u liječenju istih.

Takođe u naslovu i u tekstu je stajalo da smjesa liječi rak, što je izbačeno, jer za to ne postoje naučno utemeljene tvrdnje.

Povezano:  Ukoliko popijete samo jednu šolju ovog čaja na dan, vaše tijelo će doživjeti veliki preobražaj

U vezi sa hranom i liječenjem raka, Američki institut za istraživanje kancera na svom sajtu ističe kako ne postoji hrana koja može da zaštiti od raka, iako zdrava ishrana svakako može uticati na smanjenje rizika od nastanka te bolesti.

Stoga smo izvršili korekcije u tekstu kako ne bi doveli čitaoce u zabludu.

Advertisements