Home Uncategorized 6 NAJRANIJIH SIMPTOMA RAKA ŽELUCA: Ovako tijelo šalje znak da se u...

6 NAJRANIJIH SIMPTOMA RAKA ŽELUCA: Ovako tijelo šalje znak da se u organizmu razvija opaki tumor

74
Advertisements

Karcinom je sve učestalija bolest koja pogađa sve veći broj ljudi, rezultati su istraživanja. Srećom, bolest se može usporiti, ali i izlečiti u velikom broju slučajeva ukoliko se ustanovi na vrijeme. Vrlo je važno osluškivati svoje tijelo i pratiti signale koje šalje. Danas ćemo govoriti o raku želuca i prvim siptomima koji se javljaju.

Istraživanja pokazuju da su, od ovog oblika karcinoma, najčešće oboljeli muškarci stariji od 55 godina i one osobe koje su duži niz godina pušači, nisu unosili dovoljno vlakana putem hrane ili su jeli previše začinjenu hranu. Crveno meso u prevelikim količinma može, takođe, da bude okidač za rak želuca, navodi se u sprovedenim studijama.

Prije nego što bolest uznapreduje, javljaju se simptomi koji mogu da nagovijeste da nešto nije u redu, a to su:

  • Problemi sa probavom
  • Advertisements
  • Loše varenje
  • Nadutost i gasovi koji traju danima
  • Nemate osjećaj da ste siti nakon obilnog obroka
  • Mučnina i povraćanje
  • Bol u stomaku

Ovo su najraniji simptomi koje ne treba zanemarivati. Kako bolest napreduje javlja se i krv u stolici, loš apetit, gubitak kilograma, umor, anemija, žutilo na koži ili u očima.

Lekari naglašavaju da je rak želuca izlječiv ukoliko se ustanovi na vrijeme, zato dobro slušajte svoje tijelo i javite se ljekaru.

(Stil.kurir.rs)

Povezano:  2 NAMIRNICE KOJE SU PRAVO BLAGO ZA IMUNITET: Za bijeli luk svi znamo, ali ova druga namirnica je pravo iznenađenje - NA DOHVAT NAM JE RUKE, A ČINI ČUDA ZA ZDRAVLJE
Previous articleSKUPI TRETMANI SU PROŠLOST: Ovo su najbolje namirnice za UKLANJANJE CELULITA
Next articleNAJLJEPŠI LJUDI rađaju u ova tri znaka horoskopa…