Home Zdravlje 9 OZBILJNIH ZNAKOVA DA JE VAŠA JETRA PREPUNA TOKSINA: Hitan alarm –...

9 OZBILJNIH ZNAKOVA DA JE VAŠA JETRA PREPUNA TOKSINA: Hitan alarm – ovo ne smijete ignorisati

831
Advertisements

Jetra provodi hranljive materije do ostalih unutrašnjih organa i vodi računa o tome da svaki od njih dobije neophodnu količinu nutrijenata.

Uloga jetre u organizmu od izuzetnog je značaja. Posebno je od značaja metabolička i hemodinamska uloga.

Od metaboličkih funkcija od posebnog je značaja sinteza bjelančevina plazme, detoksikaciona funkcija jetre i funkcija stvaranja žuči. Stvara dobar holesterol i žuč. Otklanja toksine iz cjelokupnog krvotoka, kao što su bilirubin i amonijak. Jetra služi i kao svojevrsan ’’magacin’’ za raznovrsne vitamine i minerale – posebno za željezo i vitamin A.

Znaci koji ukazuju da potencijalno imate problem sa jetrom:

Advertisements

Loš zadah

Loš zadah se povezuje sa problemima sa jetrom, mada često može da bude povezano i sa problemima sa želucem.

Pospanost

Ne možete da se naspavate, stalno se osjećate pospano i teško vam je da se usredsredite?

Nagomilavanje toksina u vašem tijelu može da dovede do toga da jetra nema kapaciteta da se bori sa velikom količinom toksina, te joj je teško da proizvodi energiju koja bi vas vodila kroz dan. Zbog toga se osjećate kao da vam je vrlo teško da ostanete budni.

Žutica

Najveći i prvi znak da vam je jetra problematična jeste promijena boje kože. Koža u licu i oči vam postaju žuće. To se dešava jer tijelo nije više u mogućnosti da proizvede dovoljnu količinu bilirubina.

Alergije i problemi sa kožom

Ako se toksini na vrijeme ne izbace iz organizma, jetra ima druge mehanizme da se oslobodi toksina. To najčešće radi kroz kožu. Čudne pojave na koži ili alergija, između ostalog, može da bude upozorenje za vašu jetru.

Nadutost i gasovi

Jetra ne luči dovoljno enzima potrebnih za razgradnju nutrijenata.

Povezano:  Šta će se desiti u organizmu ako svaki dan pojedete po KRASTAVAC: Koristimo ga u SALATI a nismo ni svjesni kakav efekat ima za naše ZDRAVLJE

Bol

Bol u jetri uzrokovan je povećanjem jetre i obično se osjeti ispod desnog dijela rebara. Uvećana jetra vrši pritisak na rebra i okolne organe. Nalazi se ispod posljednjeg desnog rebra.

Gojenje

Jetra ne može pravilno da apsorbuje nutrijente

Tamna boja urina

Kada vam je urin taman, to uglavnom znači da imate vrlo visoku koncentraciju toksina u sebi. Te toksine jetra nije uspijela da obradi i izbaci ranije.

Konfuzija

Usljed nepravilnosti rada jetre, tijelo automatski šalje veću količinu krvi u jetru nego obično da bi je zaštitilo, što može dovesti do konfuzije i takozvane „magle“ u glavi.

Previous articleDR JOVANA PELEMIŠ UKAZUJE NA OPASNU STRANU NADOGRADNJE NOKTIJU: Ukoliko se nestručno radi, može izazvati i KARCINOM!
Next articleSPAS ZA NADUTOST U STOMAKU: Želudac će ODMAH PRORADITI, jabukovo sirće DJELUJE NA 1 NAČIN