Home Uncategorized AKO OVAKO PIJETE VITAMIN D, BACATE PARE! 4 stvari utiču na to...

AKO OVAKO PIJETE VITAMIN D, BACATE PARE! 4 stvari utiču na to kako ga tijelo apsorbuje, inače samo “protrči” kroz crijeva!

394
Advertisements

Kako se pije vitamin D a da ga tijelo najbolje apsorbuje? Ove četiri stvari su ključne, ako ih ne radite, nećete osjetiti dejstvo na imunitet i kosti!

Ako pijete suplement vitamina D, možda mislite da ste time što ste potrošili novac i počeli da ga pijete svakog dana “riješili problem”. Ali to je daleko od istine! Suplementi vitamina D nisu čarobne pilule, i da bi tijelo iskoristilo što više ovog vitamina, moraju da se stvore optimalni uslovi u sistemu za varenje, naročito u tankom crijevu.

Ove četiri stvari su ključne da bi telo apsorbovalo što više, evo kako se pije vitamin D!

Jedite hranu bogatu vlaknima

Advertisements

Mnogi i ne znaju koliko je ovo važno! Prebiotska vlakna su omiljena hrana našeg mikriobioma, i njihovo unošenje garantuje da će on funkcionisati baš kako treba. Voće, povrće, mahunarke i semenke, sve su to namirnice bogate vlaknima koje bi trebalo da unosite svakog dana.

Pijte vitamin uz kvalitetnu masnoću

Vitamin D je rastvorljiv u masti, zbog čega će često suplement biti u obliku kapsule koja sadrži neku vrstu ulja. Važno je da masnoća bude kvalitetna, pa čak i ako uzimate vitamin D u obliku “suhe” pilule, uz njega uzmite malo maslinovog ulja. Telo će apsorbovati 32 odsto više!

Uzimajte probiotik

Na taj način ćete obezbjediti tijelu sve što mu treba da bi mikrobiom funkcionisao optimalno. U telu se nalazi između 300 i 500 vrsta mikroogranizama, svaka od njih ima svoje “prohtjeve” ali sve vole probiotike.

Unosite magnezijum

Ovaj mineral je ključan za korišćenje vitamina D u telu. Ako magnezijuma nema dovoljno, bespotrebno ste potrošili pare na suplement vitamina D! Magnezijum je neophodan da bi se sprovela cirkulacija vitamina i njegovo vezivanje za tkiva. 

Povezano:  IMAO JE OVAJ SIMPTOM GODINU DANA - DOKTORICA MU OTKRILA RAK DEBELOG CRIJEVA: Upozorenje za sve, ako osjetite ove simptome NE IGNORIŠITE IH

(MONDO)

Previous articleEVO KAKO DA BRZO IZLIJEČITE PREHLADU: Pred spavanje uradite samo jednu stvar, UJUTRU ĆETE SE PROBUDITI KAO NOVI
Next articlePrvi simptom najteže BOLESTI PLUĆA se javlja na prstima: Odmah pogledajte da li primijećujete OVE ZNAKOVE