AKO OVO PIŠE NA KONZERVI TUNJEVINE, NE KUPUJTE JE NI SLUČAJNO: Dijetetičarka upozorila na opasan sastojak, ZATO IMATE PROBLEMA S HORMONIMA

ZAPRATITE I PODIJELITE

Koja tunjevina je najzdravija, a šta je sa sardinama? Dijetetičkarka je objasnila kakvu konzervu ribe ne bi trebalo da kupite.

Često jedete tunjevinu iz konzerve ili sardine? Ove ribe odličan su izvor vitamina D, gvožđa, vitamina B12, ali nije svejedno kakve kupujete.

screenshot-24

Već smo vam rekli koji hleb je najopasniji i kakav jogurt nikada ne bi trebalo da kupite, a sada je dijetetičarka objasnila kakvu tunjevinu ne bi trebalo uzeti u prodavnici.

Trebalo bi da riba bude u vodi, ne u ulju, ali dobro pazite na još jednu stvar koja piše na konzervi. Dženifer Fiski, dijetetičarka iz Dalasa, objasnila je kakvu konzervu ribe nikada ne bi trebalo kupiti.

Ona je podvukla tri slova koja ne bi smjela da se nađu na konzervi, odnosno savjetovala da potražite konzerve na kojima je jasno naznačeno da ne sadrže “BPA”.

“Supstanca bisfenol A (BPA) vezuje se za masti, pa tražite tunjevinu ili sardine na kojima piše da ne sadrže tu hemikaliju. Ako imate mogućnost, kupujte ribu u tegli, a ne konzervi”, rekla je ona.

Bisfenol A je supstanca o kojoj se mnogo priča posljednjih dvadesetak godina. Unijeta u prekomernim količinama, može da poremeti balans hormona zbog čega je u nekim proizvodima, kao što su flašice za bebe, zabranjena.

Izvor:Mondo


ZAPRATITE I PODIJELITE