Home Uncategorized AKO SE UJUTRO BUDITE OTEČENI – IDITE DOKTORU: 2 vitalna organa su...

AKO SE UJUTRO BUDITE OTEČENI – IDITE DOKTORU: 2 vitalna organa su vam ugrožena

4206
Advertisements

Otečeno lice ujutru može da bude simptom ozbiljnih zdravstvenih problema, upozoravaju lekari. Prvenstveno, ova neprijatna pojava koju se na sve načine dovijamo da sakrijemo, može da bude signal prisustva bubrežnih bolesti.

“Ako vam se odjednom dogodi da se nekoliko dana zaredom budite podbuli u licu, velika je vjerovatnoća da se radi o nekom zdravstvenom oboljenju. Prije svega treba provjeriti kardiovaskularni sistem i bubrege”, objašnjavaju stručnjaci.

Zašto baš bubrezi?

Zato što je bubrezima teže da obavljaju svoju funkciju kada je telo u horizontalnom položaju dok spavamo, a osim toga na njih utiču hormonalne fluktuacije koje se javljaju tokom noći.

Advertisements

Ako su bubrezi oštećeni, oslabljene funkcije, tečnost će se pojačano sakupljati u tkivima, šrto rezultuje podbulošću i otečenošću.

I srce u riziku?

Mnogi često simptom otečenosti povezuju sa bolestima srca, međutim, ova vrsta nadutosti i otoka se najčešće ne javlja ujutru. U slučaju srčanih tegoba, edem ima tendenciju da se manifestuje uveče – to je posledica slabljenja aktivnosti srca, umornog od stresa tokom dana, prenosi Mondo.

Povezano:  JEDNA ČAŠA PRIJE OBROKA REGULIŠE KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: Ovaj napitak je pravo čudo, lijek za cijeli organizam (RECEPT)
Previous article6 znakova bolesti crijeva: Pijte ovaj čaj do 18h svaki dan i izlečite nadutost, grčeve i smanjite težinu
Next articlePRVI SIMPTOM DEMENCIJE KOD MLAĐIH LJUDI: Bolest je neizlječiva, progresivna i završava se fatalno