Home Uncategorized BEZAZLENI SIMPTOMI KOJE SVI IMAMO MOGU BITI ZNAK TEŠKE BOLESTI: Ljekari tvrde...

BEZAZLENI SIMPTOMI KOJE SVI IMAMO MOGU BITI ZNAK TEŠKE BOLESTI: Ljekari tvrde – presudno je koliko se često javljaju

103
Advertisements

Za uspješno liječenje svih bolesti, a teških posebno, ključno je da se na vrijeme javimo ljekaru.

Čini se da smo bezbroj puta čuli da je prevencija pola zdravlja i da je za izliječenje od većine bolesti presudno da se na vrijeme javimo ljekaru. Ipak, nerijetko zanemarujemo ono što nam se dešava pravdajući to premorom, stresom, nedovoljnom količnom sna.

Ljekari iz Nacionalnog servisa za zdravlje u Velikoj Britaniji upozoravaju da se ljudi koji su oboljeli od tumora često kasno jave doktoru jer simptomi nisu uvek jasno izraženi. Međutim, izričito naglašavaju da je ključno da obratite pažnju da li se, ma koliko vam se činili bezazlenim,  isti simptomi ponavljaju.

Kao primjer su naveli rak jajnika i upozorili na simtpome koji se javljaju 12 puta ili više mesečno.

Advertisements

“Osjećaj nadutosti vrlo često je jedan od mogućih pokazatelja raka jajnika. Ne treba zanemariti ni nadimanje, ni bolan i osjetljiv stomak”, tvrde stručnjaci i pozivaju da obratimo pažnju i na nedostatak apetita, i da li brzo osetimo sitost nakon unosa hrane.

Ostali simptomi su loše varenje, zatvor, bol u leđima i umor – oni su veoma česti i mogu biti uzrokvani različitim stanjima. 

“Važno je da se na vrijeme javite ljekaru, jer su tada šanse za izliječenje veće. Ako se dijagnostikuje u najranijoj fazi, 9 od 10 žena će preživjeti rak jajnika”, navode ljekari.

Izvor: Lepa&Srećna

Povezano:  SVAKA ŽENA 1 GODIŠNJE MORA DA ODE NA OVAJ PREGLED: Ovo će vam spasiti život!
Previous articleUBRZAVA PROCES MRŠAVLJENJA: Čaj koji IZBACUJE VIŠAK TEČNOSTI iz organizma, detoksikuje i osvježava (RECEPT)
Next articleIZRAČUNAJTE IDEALAN BROJ KILOGRAMA ZA 2 MINUTA: Nema preciznijeg proračuna, ovo je vaša savršena kilaža