Home Zdravlje BOJA URINA MOŽE DA UKAZUJU NA JAKE INFEKCIJE: Ova boja može biti...

BOJA URINA MOŽE DA UKAZUJU NA JAKE INFEKCIJE: Ova boja može biti simptom dijabetesa

259
Advertisements

Odmah kontaktirajte ljekara ako ovo primjetite!

Stanje urina mnogo toga govori o našem zdravlju. Veoma je bitno da na vrijeme primjetite sljedeće simptome.

Krv u urinu

Vjerovatno simptom koji će vas najviše zabrinuti ako ga primijetite, razlog može biti kamen u bubregu ili mokraćnom mjehuru, uvećana prostata ili čak i maligne promjene. Odmah kontaktirajte ljekara ako ovo primjetite.

Advertisements

Zamućen urin

Može upućivati na bakterijsku infekciju, posebno ako je lošeg mirisa ili vas pecka dok mokrite. Zamućenost urina je rezultat prisustva upalne sluzi i ćelija bijelih krvnih zrnaca koji se bore protiv klica.

Pjenušav urin

Ovo upućuje da imate previše proteina u mokraći, što znači da vaši bubrezi ne rade svoj posao kako treba. Ovaj simptom može bit znak početka razvoja dijabetesa ili bolesti bubrega (nefropatije).

Tamnožuta do smeđa boja urina

Ovo također upućuje na bakterijsku infekciju ali ista promjena boje može da bude izazvana većom količinom bilirubina, što upućuje na bolest jetre koja ga proizvodi.

Povezano:  BOŽIJI DAR NEPROCJENJIVE VRIJEDNOSTI: Često je gazimo nesvjesni da liječi od plućnih bolesti do čira na želucu…
Previous articleNIJE SVEJEDNO KAKO SPAVATE: Evo šta spavanje na lijevoj strani čini vašem organizmu!
Next articlePREJEDAMO SE KAD SMO POD STRESOM, A NE ZNAMO VAŽNU STVAR: Nutricionistkinja otkrila i napitak koji smanjuje anksioznost