Menu Close

Bolje biti sam nego sa pogrešnom osobom – 6 razloga zbog kojih bih voljela da sam to shvatila ranije

Dugo sam bila u vezi sa muškarcem za koga sam mislila da je onaj pravi. Toliko sam bila zaslijepljenja da nisam vidjela očite znakove koji su pokazivali da sam u toksičnoj vezi.

Umjesto da sam reagovala na znakove upozorenja ja sam čekala da se on promijeni i postane muškarac kakav sam mislila da jeste. To je očigledno bilo gubljenje vremena i voljela bih da sam tu vezu oknčala ranije, a evo i zbog čega.

1. Potrošila sam nekoliko godina svog života na njega; To vrijeme nikada neću moći vratiti nazad i to je ono za čim najviše žalim. Sad kad razmislim, bolje bi mi bilo da sam sjedila i nisam radila ništa nego što sam bila u toj vezi.

Znam da ne trebam živjeti sa žaljenjem, ali to je nešto sa čim se ne mogu pomiriti. 2.To je uticalo na moj ljubavni život; Nadala sam se iskrenoj ljubavi, a dobila sam sve samo ne ljubav. Ostajući u toksičnoj vezi sam možda propustila priliku da pronađem svoju istinsku sreću.

3. Dala sam toliko mnogo, a nisam dobila ništa; Dala sam toliko ljubavi, vremena, energije tom muškarcu uzalud. Kada pogledam unazad ne vidim ništa dobro što bih mogla povezati sa njim i tom vezom. Nije mi dao ništa osim lažnih obećanja i bola.

Gore mi je što nije sve njegova krivica, sama sam kriva što sam mu to dopustila. 4. Izgubila sam neke drage ljude; Pokušao je da me izolira od mojih najmilijih. Neki od tih ljudi su mi okrenuli leđa zauvijek. Ne krivim ih. Trebala sam staviti njih ispred svoje veze umjesto što sam birala između njih i moje toksične veze.

5. Što je još gore izgubila sam sebe; Ne samo da sam izgubila samopouzdanje, već mi je na kraju trebalo mnogo vremena da skupim dovoljno hrabrosti da napustim tu vezu. Zao mi je što nisam više vjerovala u sebe i što nisam bila dovoljno jaka da odem na vrijeme.

6. Sada me strah od svake nove veze; Ova toksična veza je imala negativan uticaj na moje buduće veze. Ova veza je napravila veliku štetu. Svakog sledećeg muškarca kojeg sam upoznala sam upoređivala sa svojim bivšim i bilo mi je teško da se otvorim sa svakim drugim muškarcem jer sam se plašila da budem ponovo povrijeđena.