Home Zdravlje ČAJ ZA ČIŠĆENJE JETRE: U narodnoj medicini se koristi već vijekovima

ČAJ ZA ČIŠĆENJE JETRE: U narodnoj medicini se koristi već vijekovima

95
Advertisements

Lekovita svojstva korena žutih cvetića su poznata od davnina. Čak i čuveni doktor Oz savetuje da se čaj od korena maslačka koristi kao obavezan sastojak 48-časovne detoksikacije, kako bi vaša jetra tokom noći lakše izbacila toksine iz organizma.

Naučna istraživanja su pokazala da ovaj napitak ima diuretički efekat i može pomoći jetri u procesu eliminisanja toksina iz organizma.

Najnovija naučna istraživanja su čak pokazala da čaj od korena maslačka može smanjiti broj kancerogenih ćelija, pri čemu zdrave ćelije ostaju netaknute.

U indijanskoj narodnoj medicini, čaj od korena maslačka se koristio za ublažavanje problema s bubrezima, nadutosti, kožnih oboljenja i gorušice.

Advertisements

Kinezi su ovaj napitak koristili za lečenje brojnih stomačnih problema, kao i kod upale slepog creva, a porodilje su ga pile za povećanje laktacije ili u slučajevima upale mlečnih kanala.

Evo jednog načina pripreme ovog lekovitog čaja:

Oko 60 grama usitnjenog korena maslačka stavite u litar proključale vode i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Čaj procedite i pijte po potrebi.

Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

Izvor: Stvarukusa.rs

Povezano:  ČUVA ZDRAVLJE, OKREPLJUJE TELO: Saznajte kako limun utiče na vaš organizam
Previous articleOČISTITE JETRU GROŽĐICAMA: Izbacite toksine iz tijela na prirodan način
Next articleČUDESNE MOĆI JABUKOVOG SIRĆETA: Napitak koji mijenja život na bolje