Home Zdravlje ČIM SE PROBUDITE POPIJTE ČAŠU OVOG NAPITKA: Najzdraviji je na svijetu, napunit...

ČIM SE PROBUDITE POPIJTE ČAŠU OVOG NAPITKA: Najzdraviji je na svijetu, napunit će vas energijom, a mnogi zaborave na njega

6068
Advertisements

Svako od nas ima svoju jutarnju rutinu, a većina pored umivanja i pranja zuba praktikuje da odmah nakon ustajanja iz kreveta popiju šolju kafe. Možda treba da razmislite o tome da kafu zamenite drugim napitkom, najzdravijim na sijvetu, jer će vam to donijeti zaista primetne promjene.

Stručnjaci savjetuju da ovaj jutarnji napitak zamenite velikom čašom vode! Možda zvuči čudno da vam neko preporučuje da pijete vodu jer se to podrazumijeva, ali mnogi se ne sjete da to urade ujutru. Ono što ljudi ne znaju je i da voda ispijena u jutarnjim časovima značajno povećava nivo energije, a dodatni plus je što je sjajna za zdravlje i kožu.

Dijetetičarka Ejmi Šapiro ističe da je voda najbolji jutarnji napitak koji možete da popijete, a objasnila je i zašto.

“Tokom noći dehidriramo dok dišemo i znojimo se, tako da je rehidracija veoma važna i kada popijete vodu čim ustanete, povećaćete nivo energije i poboljšati fokus”.

Advertisements

S obzirom na to da se naše tijelo u velikom procentu sastoji od vode, jasno je koliko je hidratacija važna. Neki od efekata unošenja dovoljne količine vode tokom dana su normalizacija krvnog pritiska, manji rizik od stvaranja kamenja u bubrezima, bolji rad creva i slično.

Da biste stvorili naviku da svako jutro pijete vodu, najbolje je da uveče sipate ovaj providni napitak u veliku čašu i stavite negde blizu kreveta, kako biste je popili odmah po buđenju.

(MONDO)

Povezano:  TRAVARI JE PLAĆAJU SUHIM ZLATOM: OVA BILJKA POMAŽE U LIJEČENJU KARCINOMA: Ali oprez....
Previous articleSAD JE SEZONA, A ZNATE LI ŠTA UNOSITE U ORGANIZAM AKO JEDETE SVJEŽE KRASTAVCE: Poslije ovog ćete dobro razmisliti
Next articleNIPOŠTO NE UZIMAJTE OVAKO BIJELI LUK: Ljekarima iz Hitne pomoći stižu pacijenti sa užasnim bolovima