Home Zdravlje “ČUDO” PRIRODE ZA NAŠE ZDRAVLJE: Jedini je prirodni lijek za čukljeve i...

“ČUDO” PRIRODE ZA NAŠE ZDRAVLJE: Jedini je prirodni lijek za čukljeve i bolesti proširenih vena…

209
Advertisements

Jedini je prirodni lijek za deformacije i bolesne vene…

Evo kako se pravilno koristi za liječenje:

Svježi listovi i cvjetovi u proljeće preporučuju se kao namirnica za jačanje cijelog organizma i imunosustava

Gavez je biljka za koju je poznato od davnina pomaže kod raznih zdravstvenih problema, a jedini je prirodni lijek koji pomaže kod čukljeva odnosno deformacija tijela (Prsti ruku i nogu). Raste uz potoke, na vlažnom tlu te na vlažnim livadama nizijskog šumskog područja.

Advertisements

Ljekovita biljka gavez može pomoći kod psorijaze, proširenih vena, deformacija prstiju, uganuća i iščašenja, reume i artritisa, bolova u leđima, rana, lomova i krvarenja, oteklina i ogrebotina, peruti, gihta…

Tinktura gaveza koristi se i za liječenje kožnih bolesti i tegoba pa je učinkovita u regeneraciji kožnog epitela u situacijama kada se mučite sa starom i naboranom kožom.

Svježi listovi i cvjetovi u proljeće preporučuju se kao namirnica za jačanje cijelog organizma i imunosustava. Korijen se bere u proljeće ili u ranu jesen, očišćen se suši na suncu ili na umjetnoj toplini.

List i cvijet beru se za vrijeme cvjetanja od svibnja do kolovoza, a korijen se skuplja u proljeće i kasnu jesen. Nakon što se iskopa, opere se i posuši, reže na komadiće i do kraja osuši na toplom mjestu.

Gavez,
Gavez,

Kako ga koristiti za liječenje:

Od gaveza se priprema: čaj, oblozi, kupke, mast, tinktura i biljne kapi. Pripravci od ove biljke ne smiju se držati u metalnim posudama.

Oblozi od gaveza:

Pomiješajte nekoliko žličica osušenog mljevenog korijena gaveza s dovoljno vruće vode da se napravi pasta. Namažite pastu na platno i prislonite na proširene vene ili recimo deformisane prste odnosno čukljeve. Obloge obnavljajte svaka dva do četiri sata.

Gavez,
Gavez,

Mast od gaveza:

Pomaže i ljudima i životinjama. Ako je primijenite odmah kod svježe rane, sprečava trovanje krvi, a uz nju i najdublje rane zarastaju bez ožiljaka.

Povezano:  SNIŽAVA HOLESTEROL ZA VIŠE OD 20 %: Doktor otkrio, ova voćka je prijeki lijek

Četiri do šest svježih, opranih korjenova sitno narežite i u oko 250 g ghee maslaca kratko prepržite, ostavite da stoji preko noći. Idući dan zagrijte, procijedite kroz krpu i istisnite.

Odmah napunite čiste plastične posude i čuvajte u hladnjaku. Trudnice ne bi trebale upotrebljavati gavez.

Izvor: vecernji

Previous articleSUHO GROŽĐE, LAN I MED – DOKAZANO DJELUJE: Isprobana kombinacija koja momentalno oporavlja kosti i upaljene zglobove…
Next articleOVO POVRĆE LIJEČI 6 OPAKIH BOLESTI: Jest ćete ga kao ludi nakon ovoga