Menu Close

DESET SKRIVENIH ZNAKOVA OTKRIVAJU DA VAS VARA: Samo POGLEDAJTE broj 4 i sve će vam BITI JASNO

Kad spomene varanje, mnogi prvo pomisle na s***ualne afere.

No čak i ako nema te komponente, moguće je da je vaš partner već jednom nogom u emocionalnoj prevari koja je po mnogima puno gora. Ono što je sigurno, emocionalna prevara ostaviće traga na vašoj vezi, a zasigurno ćete osjetiti da se vaš partner “hladi”.

Kako znati da se to događa? Bright Side je popisao najčešće znakove da vas vaš partner vara, a značajni su i u slučaju emotivnog i u slučaju s***ualnog preljuba:

1. Njihova posebna prijateljica uvijek je važnija od vas: Ako postoji ta druga osoba u životu vašeg partnera oko koje se stalno svađate, situacija se vjerovatno neće nikad popraviti. Vaš partner posvećuje toj osobi više pažnje i čini se da mu je važnija. Ako i prigovorite, ispašće da ste ljubomorni i skloni kontroli.

2. Ne mijenja svoje planove zbog vas: Ako je ranije vaš partner koristio svaku priliku da budete zajedno, a sad nikako ne želi otkazati druženje s prijateljima da provede veče s vama, imate problem. Ma što god vi isplanirani, svoje planove ne želi mijenjati i to je problem.

3. Odjednom je opsjednut društvenim mrežama: Ako ga dosad društvene mreže i tehnologija nisu nimalo zanimale, a sad stalno visi na telefonu i proučava Facebook, Instagram i TikTok, moguće je da postoji razlog za to. Ako iznenada prestaje tipkati kad vi uđete u prostoriju, imate problem.

4. Nema šanse da vam da svoj pametni telefon: Ne samo da vole biti na svom telefonu, već se čini da bi položili život da ga obrane od vašeg pogleda. Ako vaš partner skače kao oparen kad se približite njegovom telefonu ili je odjednom postavio milion šifri, imate razloga za sumnju.

5. Odjednom radi više nego inače: Ako je oduvijek tvrdio da posao traje 8 sati i minute više, a sad odjednom na radnom mijestu ostaje satima duže, možda je vrijeme da posumnjate u njegovu vjernost. Naročito ako se s dužim radnim vremenom češće pojavljuje i ime neke osobe s kojom provodi to vrijeme.

6. Više vam ne govori o svojim osjećajima: Moguće je da govori nekom drugom o svojim osjećajima. Moguće je da vam više neće izjavljivati ljubav, povjeravati se o problemima koje ima i prepričavati svoj dan. To su sve znakovi da se pomalo udaljava od vas.

7. Kad god spomenete preljubu uvjerava vas da ste ludi: Kad god spomenete određenu osobu, vaš partner zauzima napadački stav. U nekim slučajevima vas kritikuje i optužuje da ste ludi. Sve su to znakovi da mu je ta osoba posebna.

8. Zbog partnera sumnjate u sebe: Kritike koje vam upućuje mogu rezultirati padom vašeg samopouzdanja.

9. Otkazuje planove s vama kako bi bio s nekim drugim: Dok vi jedva čekate tu večeru s njim i on to dobro zna, vaš partner odjednom sve otkazuje jer ima planove s nekim drugim.

10. Kad su s vama, može ih uzrujati i najmanja sitnica: Čak i neobvezni razgovor završava svađom, piše espreso/republika.