Home Horoskop DNEVNI HOROSKOP ZA 02.04.2022.

DNEVNI HOROSKOP ZA 02.04.2022.

144
0
Advertisements

Dnevni horoskop za 02.04.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Današnje poravnanje planeta sugeriše da imate dobre šanse po pitanju večerašnjeg sasanka. Ne brinite se jer će sve proći u najboljem redu.

Trenutna energija je takva da, iako niste previše rječiti i da je gotovo nemoguće nagovoriti Vas da pričate, osoba preko puta Vas će biti oduševljena Vama i željeće ponovo da Vas vidi.

POSAO: Na poslu se osjeti ogromna napetost između poslodavaca i zaposlenih. Sve više i više incidenata se dešava iz dana u dan. Izuzetno je važno da budete neutralni tokom ovog perioda dok se situacija ne smiri.

Advertisements

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas sve svodi na reformu. Uradite sve ono što mislite da je nophodno po pitanju poboljšanja zdravlja. Konačno ste shvatili da je zdravlje najbitnija karika u životu.

Poznati ste po tome što ste većinu vremena fokusirani na probleme drugih ljudi dok istovremeno ignorišete sebe i potrebe svog tijela. Razumijeti li kuda ovo vodi? Prestanite spašavati svijet i okrenite se sebi. I, obratite pažnju na ono što Vam tijelo pokušava reći.

BIK

LJUBAV: Iako ste uspjeli u namjeri da svoj dosadašnji odnos sa jednom osobom održite na platonskom nivou, danas Vam to neće ići od ruke.

Današnje poravnanje planeta ukazuje na to da, iako je ta osoba sve radila prema Vašem nahođenju, sada je promijenila mišljenje i čini se da se radi o velikim emocijama koje gaji prema Vama. Ako vas ovo čini nervoznim, što prije pronađite izlaz iz ove situacije.

POSAO: Udružite se sa nekim ko posjeduje sve neophodne informacije. Zajedno možete osvojiti svijet. Kroz svoj posao ste upoznali osobu koja ima ideju za novi posao koji želi pokrenuti, sa Vama kao partnerom. Prihvatite tu ponudu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ništa ne može okrijepiti Vašu dušu kao svjež sok od đumbira. Ove sezone priuštite sebi jednu od najvećih kreacija koje je napravio čovjek, tj sokovnik.

Ako nikada niste sami pravili sok, očekujte Vas prava zabava. Ako ste ga naručivali u restoranima, dosegnućete nove dimenzije kada ga sami sebi napravite. Šargarepa, jabuka i korijen đumbira su odlična mješavina.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnje poravnanje planeta ukazuje na to da jednostavno ne možete nastaviti da se pretvarate da ništa ne osjećate prema jednoj osobi i činjenica je da Vas lavina emocija obuzme kada ste u blizini te osobe.

Čak i Vi, koji ste uvijek hladnokrvni i djelujete nezainteresovano, ne možete a da ne kažete ništa po tom pitanju jer jednostavno ne možete da se obuzdate. Zašto ste se uopšte toliko dugo suzdržavali?

POSAO: Samo zato što ste na višem rangu u odnosu nekoga ko je tek počeo da radi na Vašem radnom mjestu ne znači da biste trebali zanemariti njegove ili njene ideje na bilo koji način. Možete mnogo naučiti od ove osobe koja Vam se upravo pridružila.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kada god se pomene promjena, Vi kao da sami sebi stvorite animozitet prema istoj. Put rijeke se ne mijenja tek tako! To je prirodan proces.

Pokušajte se skoncetrisati na dio Vas koji ne želi promjenu. Ko je gazda Vašeg tijela i uma? Neka odluka se mora donijeti da bi sve što radite imalo smisla. Hodanje je odlična vježba jer Vam daje vrijeme za razmišljanje.

Povezano:  LJUBAVNI HOROSKOP ZA MART za osobe rođene u znaku Vage, Škorpije i Strijelaca...

RAK

LJUBAV: Čak i ako ste planirali da budete sami iz bilo kog razloga, možda ćete se predomisliti kasnije kada budete prisustvovali određenoj situaciji sa osobom koja je i više nego entuzijastična. Današnje poravnanje planeta govori da bi vas dvoje bili idealna kombinacija. Ne sumnjamo da ćete prekršiti obećanje koje ste dali sebi!

POSAO: Upotrijebite svoje deduktivne sposobnosti kako biste pronašli rješenje za problem koji Vas muči već neko vrijeme. Imate sve tragove koji su Vam potrebni. Sada ih samo trebate spojiti na način koji ima smisla. Igrajte ulogu privatnog detektiva.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trenutno ste u nedoumici zbog stvari koje želite raditi i stvari koje su neminovne, a ne želite ih. Zapravo, poenta svega jeste da se prepustite! Sada je vrijeme za planiranje budućnosti i rad na sebi.

U današnjem svijetu gubimo dodir sa prirodnim napredovanjem stvari i osjećamo da smo u konstantnom zaostatku, isfrustrirani čekanjem i nezadovoljni nadanjama koje gajimo. Ako želite da vidite trenutnu promjenu, udvostručite unos vode i posmatrajte šta će se dogoditi!

LAV

LJUBAV: Ne možete više sakriti ono što osjećate iza lika ravnodušnosti. Današnje planetarno poravnanje sugeriše na to da će Vaša maska konačno pasti, bez obzira na to koliko se trudili. Čak i najmanja sitnica može uticati na Vas da kažete šta Vam leži na duši i nećete moći kontrolisati svoje reakcije.

POSAO: Vi ste jedini koji zaista razumije svaku stranu problema. Vaš doprinos je izuzetno vrijedan za ljude sa kojima radite. Nemojte se skrivati u pozadini dok dopuštate drugima da se nepotrebno raspravljaju. Stavite svoje ideje u prvi plan.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi ste osoba kojoj prijaju fizičke aktivnosti. Aktivnosti kao što su trčanje, plivanje i joga jačaju pluća i poboljšavaju cirkulaciju.

Planirajte unaprijed ono što želite raditi, bilo da je to dijeta ili plan vježbanja. Ne nasijedajte da slabosti kojima možete podleći. Napravite raspored i držite ga se.

DJEVICA

LJUBAV: Današnja energija donosi radikalnu promjenu u odnosu sa partnerom. Bez obzira na to koliko ste se trudili da odložite neophodan razgovor, danas ćete morati sve svoje karte staviti na sto. Na taj način možete završiti jedno poglavlje u tom odnosu i okrenuti se ka novom, boljem poglavlju.

POSAO: Znate da ste u nečemu u pravu, ali izgleda da ne možete uvjeriti druge ljude u to.

Ne izražavate se na pravi način. Djeluje kao da ste veoma grubi, agresivni i tvrdoglavi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Neki dan jednostavno nije najbolji po Vas i ne možete se smatrati odgovornim za to! Najbolja stvar koju možete učiniti jeste da se držite onoga što znate. Znate, na primjer, da je osam čaša vode dnevni minimum (udvostručite unos ako želite).

Takođe znate da Vam je slobodno vrijeme važno (iako se pretvarate da nije). Bez obzira na iznenađenja koja Vam svaki dan može donijeti, utješite se dobrim stvarima koje uvijek možete učiniti za sebe.

Povezano:  OVIM ZNAKOVIMA STIŽU PARE U OKTOBRU Tri znaka pratit će neviđena sreća, evo ko postaje bogat

VAGA

LJUBAV: Danas se osjeti izuzetno velika količina energije u zraku, što znači je možete iskoristiti za transformaciju određene situacije na bolje. To znači da konačno imate hrabrosti da probijete određene barijere i da uradite ono što ste odavno planirali. Imate dovoljno samopouzdanja i znate da to može samo poboljšati stvari između Vas i Vašeg partnera.

POSAO: Prije nego što kažete drugim ljudima kako trebaju da rade svoj posao, potrudite se da saznate sa kim imate posla. Osoba sa kojom razgovarate može biti iskusnija od Vas i vjerovatno će je uvrijediti Vaša drskost. Budite pazljivi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi imate način da izvučete najbolje iz svake situacije, barem tako djelujete. Možete, na primjer, uvjeriti druge da se sjajno zabavljate ali ste u stvari uznemireni.

Možete se čak i prevariti da mislite da se dobro zabavljate sve dok ste u centru pažnje. Ali, nažalost, ne možete prevariti svoje tijelo. Pružate li svom tijelu ono što mu je neophodno da istinski zablista? Ako ste se u posljednje vrijeme forsirali na neke stvari, vjerovatno Vam je potreban malo duži odmor.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Ne bi trebalo da potcenjujete svoje sposobnosti, jer su one vidljivije nego što možda mislite. Današnja energija Vam sugeriše da možete riješiti gotovo svaki problem koji naizgled djeluje nerješivo. Imate mogućnost da napravite značajne promjene, a možda i da popravite odnos sa partnerom.

POSAO: Nemojte se opterećivati svojim emocijama. Raspoloženje Vam je poprilično loše, ali uspijevate da budete skoncetrisani na posao. Ne dozvolite da Vas emocije odvrate od važnog posla koji obavljate. Ostanite fokusirani i kako biste postigli sve što ste planirali.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako niste upoznati sa biljnim ekstraktom iz biljke saw palmetto, krajnje je vrijeme da se upoznate. Klinički je dokazano da smanjuje grčeve u stomaku kod žena i poboljšava zdravlje prostate kod muškaraca.

Tema ublažavanja bola važi i za druge aspekte Vašeg života. Bolovi u leđima, vratu, glavobolje mogu se barem djelimično ublažiti povećanjem unosa vode koju pijete i povremenim vježbama joge. Ovo su jednostavne, ali jako dobre stvari po Vas.

STRIJELAC

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje može razjasniti situaciju koja se nedavno dogodila. Možda niste bili svjesni svega što se krije iza maske nekoga koga dobro poznajete.

Međutim, današnji događaj će zapravo razjasniti mnoge stvari kada je ta osoba u pitanju i konačno ćete znati na čemu ste. Preduzmite radikalne korake na osnovu stvari koje saznate.

POSAO: Ako Vam je dosadilo biti na istoj poziciji sa istom platom, onda pitajte svoje nadređene šta možete učiniti da napredujete. Budite iskreni po pitanju svojih ciljeva i želja. Pokažite da ste voljni učiniti sve što je potrebno da napredujete.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna energija Vas ohrabruje da prestanete sa unosom štetne hrane i kalorija. Ovo je takođe odlično vrijeme za post i detoks. Hladno cijeđeni sokovi su odlična stvar za početak.

Boraga, korijen šljunka i buchu biljka održavaju zdravlje bubrega i mogu se dodati u sokove. Ako post nije nešto što praktikujete, istražite neke od biljnih kombinacija za čišćenje koje su dostupne na internetu ili u Vašoj lokalnoj prodavnici zdrave hrane.

Povezano:  NOVAC STIŽE ZA OVA 3 HOROSKOPSKA ZNAKA: Evo ko će se opariti do 26. septembra! BLAGO NJIMA

JARAC

LJUBAV: Bilo bi bolje da danas ostanete u svom domu i da ne radite nikakve radikalne stvari. Današnje planetarno poravnanje govori da ćete do kraja dana znati na čemu ste kada je u pitanju odnos sa bilskom osobom. Osejćaćete se mnogo bolje kada saznate pravu istinu.

POSAO: Vaše emocije su Vaša jača strana, a ne slaba tačka, pa se pobrinite da ih ne zanemarite, posebno danas. Drugi Vam mogu pomoći da popunite praznine određenim stvarima koje ne znate, ali ništa ne može promijeniti Vašu intuiciju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja astralna energija utiče na Vas na način da govorite prije nego što razmislite o tome šta želite reći i na taj način ćete povrijediti sebe ili nekoga drugog.

Umjesto da brinete o šteti koju ste mogli nanijeti, pokušajte se izolovati u narednih nekoliko dana. Povucite se u svoju zonu komfora i medirtirajte ili radite jogu koja Vam omogućava da pobošljate raspoloženje. Ponekad je zaista neophodno da provedemo vrijeme sa samim sobom i razmislimo o svemu.

VODOLIJA

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje Vam sugeriše da sukob koji ste imali sa jednom osobom zapravo može mnogo toga donijeti. Niste bili svjesni zbog čega je nastao konflikt i sigurni smo da niste ni pomislili da se ispod svega toga krije ogromna količina emocija prema Vama. Nećete moći poreći ono što čujete i vidite.

POSAO: Druženje sa ljudima će Vam omogućiti kreativni doprinos koji Vam je potreban danas. Ako pokušate sve da uradite sami, Vaši planovi će otići u krivom smijeru. Važno je da upijate ideje od drugih ljudi. Od velike važnosti je da čujete mišljenja drugih ljudi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Tražite i istražujete stvari koje su Vas oduvijek zanimale. Osjećate dozu hitnosti kada su u pitanju Vaši ciljevi. Da biste integrisali današnju energiju, vježbajte i dobro se odmorite nakon toga.

Nema svrhe paliti svijeću na oba kraja! Da li se ponekad bavite nekom vrstom samosabotaže? Ovsena kaša za doručak je odličan način da započnete dan jer zob uravnotežuje sklonost ka ekstremu.

RIBE

LJUBAV: Zahvaljujući današnjem poravnanju planeta, osjećate harmoniju kada su u pitanju ljubavni odnosi. Ovo je pozitivno vrijeme da proslavite vašu ljubav i da ojačate međusobni odnos.

Naravno, u Vašem slučaju ovo možda neće biti večera za dvoje uz svijeće, već nešto odvažnije i avanturističke prirode, tj izlazak koji uključuje neku vrstu izazova. Na kraju dana se opustite uz stvari koje oboje volite.

POSAO: Danas ćete primijetiti unutrašnji balans koja će Vam podići samopouzdanje. Ova unutrašnja harmonija će imati divne efekte na ljude oko Vas. Komunikacija sa ljudima će biti izuzetno dobra.

ZDRAVLJE I SAVJET: Sjeme gorušice se koristi kao drevni tretman za opuštanje tijela. Ponekad osjećate melanholiju ili depresiju, ali postoji i lijek za to! Da biste izučili ovu drevnu mudrost, fokusirajte se u ovom trenutku na opuštanje svog tijela.

Istezanje samo dva puta sedmično će Vas pretvoriti u drugu osobu, to garantujemo. Što više opuštate svoje tijelo, to je veća mogućnost za napredak.