Home Horoskop DNEVNI HOROSKOP ZA 14.09.2021.

DNEVNI HOROSKOP ZA 14.09.2021.

133
Advertisements

Dnevni horoskop za 14.09.2021 godine: LJUBAV, KARIJERA, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Nikad nije kasno reći da, ili ne. Danas ste na rsakršću i ne možete da se odlučite šta dalje. Vrijeme je za odluku! Ali prije nego date bilo kakvo obećanje, samo razmislite gdje sebe i pratnera vidite za godinu dana. Ukoliko se vidite zajedno, pristanite na ponudu koju ste dobili.

KARIJERA: Čini se da danas radite u pravom haosu. Počinjete shvatati da je nešto što ste mislili da je činjenica samo fikcija u Vašoj glavi. Vrijeme je da ponovno razmislite o idejama i planovima i krenete u potpuno drugom smijeru.

ZDRAVLJE I SAVJET: Postoje dani kada niste previše raspoloženi za avanture, a sa današnjim planetarnim poravnanjem, vrlo vjerovatno je da ćete se osjećati upravo tako. Niste raspoloženi ni za šalu.

Osjećate potrebu da se odmorite, i samo želite da razmislite o situacijama iz prošlosti i onome što Vas čeka u budućnosti. Možete mnogo toga postići. Pokušajte raditi jogu kako biste se dodatno umirili.

Advertisements

BIK

LJUBAV: Danas Vam ne preostaje ništa drugo nego učiniti hrabar korak ka nečemu čega ste odavno bili svjesni, ali niste to sebi željeli priznati. Današnje planetarno poravnanje Vas tjera da još jednom razmislite o svemu i pred velikim ste iskušenjem. Nećete zažaliti jer Vam ovo nudi čak i više nego što možete zamisliti.

KARIJERA: Bili Vi svjesni ili ne, prilagodili ste svoje ponašanje naspram stvari koje ste vidjeli u filmovima, na TV -u ili čitali u novinama. Svjesni ste da ovo nisu nužno najbolji uzori koji imate. Preispitajte svoj pristup poslu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako se osjećate preopterećeno, opustite se kako biste se zaštitili od bilo kakve štete. Ne forsirajte se. Preporučuje se vježbanje, ali imajte na umu da je odmor jednako važan kao i fizičke aktivnosti.

Napravite toplu kupku sa kapljicama ulja lavande i odvojite malo vremena za sebe. Pored toga, slušajte neku opuštajuću muziku i posvetite se svom dnevniku. Način na koji se ponašamo prema sebi kada se ne osjećamo dobro, mnogo utiče na naše zdravlje.

BLIZANCI

LJUBAV: Ako Vaš partner ispoljava strast prema Vama danas, to je zbog dnevne planetarne konfiguracije. Ovo čarobno poravnanje pali iskru u njima i moći ćete raditi šta god poželite. Ipak, prije nego što bilo šta uradite, napravite neku vrstu dogovora. Dobro razmislite o iznenađenju koje Vas očekuje. Vrijedi li ovov svega cijene koju ćete kasnije morati platiti?

KARIJERA: Niste izbalansirani u određenom području svog života i to ima štetan uticaj na Vašu karijeru. Čini se da Vam stres previše odvraća pažnju sa bitnih stvari na kojima radite. Obratite pažnju na te stvari.

ZDRAVLJE I SAVJET: Sa današnjom planetarnom konfiguracijom, osjećate borbu u sebi, tj ono što želite je drugačije od onoga što Vam zaista treba. Ako odlučite preći preko sitnih svađa koje se povremeno javljaju u bliskim odnosima, biće još izazovnije nositi se sa tom energijom u sebi. Nemojte zanemariti napetost koja se javlja između Vašeg JA i Vaših želja. Naučite se da se nosite sa tim dozom intezivnih fizičkih aktivnosti.

Povezano:  EVO ZAŠTO je muškarcima teško da budu sa POŠTENIM ŽENAMA

RAK

LJUBAV: Danas imate sve šanse da pretvorite jedan platonski odnos u strastveni. Morate biti što direktniji. Niko Vam ne može čitati misli. Uspjeh ovisi i o načinu na koji to izgovorite. Budite iskreni i pronaći ćete novu radost u životu.

KARIJERA: Neko narušava Vašu zonu komfora. Čini se da ste putovali kroz svoj svijet mašte i uživali u tome, ali sada neko otkriva pravu realnost situacije. Vrijeme je da ponovo procijenite svoju poziciju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Dok brinete o svom zdravlju, ponekad osjećate da ima previše toga za ispratiti! Dijeta, rutina, vježbe, razne bolesti, san, i sve ostalo što je povezano sa terminom zvanim “ljubav prema sebi”. Zato imate prijatelje. Vaši prijatelji Vam mogu pomoći da procijenite svoju situaciju i odredite najbolji način djelovanja. Ponekad je smijanje napetosti sve što Vam treba!

LAV

LJUBAV: Ljubav danas djeluje jako mistično. Nije da Vi i Vaša voljena osoba ne vjerujete jedno drugom, samo ste oboje skloni sumnjama koje nemaju razumnu osnovu. Umjesto da sežete duboko u temu sumnje, najbolje je razgovarati i tako transformisati ovu vrlo delikatnu situaciju. Sve će biti dobro.

KARIJERA: Prije nego se pokrenete, morate napraviti nekoliko koraka unazad. Tek nakon što procijenite prošlost, moći ćete napraviti svoj sljedeći korak u budućnost. Možda Vam se to čini kao gubljenje vremena, ali vjerujte da je tako najbolje.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zapamtite da nije važna situacija, već kako ćete se nositi sa njom. Nastavite duboko disati, fokusirajući se na dah dok vježbate i kada idete na spavanje kao način za povećanje svijesti.

Ono što jedete je jako važno, ali način na koji jedete je mnogo važniji. Pazite šta jedete. Potrudite se da sami sebi spremate ono što volite. Fokusirajte se. Jedite polako i uživajte.

DJEVICA

LJUBAV: Imate mnogo toga za reći, ali iz nekog razloga ne govorite mnogo. Ovo je dan koji ističe sve ono što između Vas i parntera nije rečeno. Oboje imate nešto da kažete jedno drugom o tome kako se osjećate, ali ni jedno od vas nije voljno da započne razgovor. Sve što trebate jeste da napravite prvi korak koji će se isplatiti.

KARIJERA: Neko na koga ste se oslanjali radi informacija se iznenada predomislio. Stvari su se promijenile i morate osmisliti novi način rada. Ne žurite i budite strpljivi sa promjenjivim okolnostima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako možete biti suptilni, moći ćete puno toga naučiti. Zaboravite na stare, nepotrebne obrasce ponašanja i posvetite se svojoj intuiciji koja će Vas voditi dalje. Zaboravljanje nije lak zadatak, pa je važno da budete otvoreni. Odustajete samo da biste dobili nešto drugo, nadamo se zdravije i bolje za Vas!

Povezano:  DNEVNI HOROSKOP ZA 17.10.2021.

VAGA

LJUBAV: Danas osjećate potrebu da kažete sve što Vas muči već neko vrijeme. Jasno je da će događaj koji se dogodio u prošlosti imati efekta na vas oboje ako se ne riješi što prije. Time ćete promijeniti svoj odnos na način koji nikako ne možete zamisliti.

KARIJERA: Još uvijek radite sa ciljem da ostvarite ideje koje ste u prošlosti zamislili. Morate shvatiti da ono što je tada bilo važno više nije. Ovo je vrijeme da procijenite svoju situaciju i sklopite novi pakt sa sobom.

ZDRAVLJE I SAVJET: Neprestano se pitajte šta za Vznači zdravlje, čak i ako je u posljednje vrijeme nemoguće da se pridržavate bilo koje rutine! Postavljanje pitanja sebi je važan korak u ispunjavanja ciljeva, jer da biste se posvetili sebi, potrebno Vam je razumijevanje sebe. Za Vas mora postojati veza između srca i uma. Istražite odakle dolazi hrana koju jedete.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Danas se osjeća strast i intriga u vazduhu. Ovo je dan koji vaš odnos dovodi do granice između toga da imate čisto platonski odnos ili da se potpuno predate. Kako ćete donijeti odluku? Vjerujte emociji koji imate i nećete pogriješiti. Razmišljali ste o ovome već neko vrijeme, a sada napravite izbor.

KARIJERA: Vaši snovi su Vam važni i trenutno ste jako isfrustrirani jer izgleda da ti snovi stagniraju. Možda čak idu i u pogrešnom smijeru. Ne odustajite od svega samo zbog ovog osjećaja. Shvatite da je ovo dio procesa.

ZDRAVLJE I SAVJET: Jedna od Vaših osobina je sposobnost da budete realni. Ovo je dobra vijest za Vašu zdravstvenu praksu, jer je jako važno postaviti ostvarive ciljeve, jer ćete u protivnom vjerojatno popustiti zbog pritiska ili nedostatka samopouzdanja.

Vježba koju odaberete mora biti nešto što Vam se sviđa i nešto što se uklapa u Vaš dnevni raspored. Na primjer, ako se odlučite za penjanje po stijenama, potrebno Vam je mjesto gdje to možete redovno raditi.

STRIJELAC

LJUBAV: Današnja atmosfera Vam jako prija i uživate u pažnji koja Vam se pruža. Prilično je očigledno šta neka osoba osjeća prema Vama. No, budući da imate malo veći izbor kada je ljubav u pitanju, možete si priuštiti da birate. Međutim, ne čekajte previše sa odgovorom kako ne biste izgubili sjajnu priliku.

KARIJERA: Volite ići ka većem cilju. Današnji dan označava početak perioda u kom se osjećate kao da se sve više udaljavate od svog cilja. Ne brinite se. Stvari koje naučite tokom ovog perioda će Vam jako pomoći u budućnosti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nije uvijek lako krenuti ispočetka. Ponekad Vam je potrebno mnogo uvjeravanja i nagovaranja. Možda je vrijeme da razmislite o promjeni svojih zdravstvenih navika kako biste ih učinili još boljima nego što već jesu.

Dijete se lako odriče svojih omiljenih stvari. Slično tome, odrasli ne cijene nove prijedloge o tome kako se trebaju ponašati. Pokušajte razmisliti o svemu ovome. Zapamtite da zaista nema potrebe da kritikujete sebe.

Povezano:  ONE su najbolje LJUBAVNICE - Kažu da žene rođene u ova 3 znaka imaju najveći ljubavni apetit...

JARAC

LJUBAV: Danas se osejća veliki intenzitet između Vas i Vaše voljene osobe. Imate priliku promijeniti vaš odnos koji već neko vrijeme stagnira. Imate sve prilike da ponovo krenete ispočtka, ali za to je potreban razgovor, posebno o prošlosti. Pokušajte riještit te probleme koje vas oboje muče.

KARIJERA: Planovi na kojima ste radili su u zastoju i brinete se kako ćete dalje. Ovo je period kada se morate opustiti i nositi se sa energijom koja naiđe. Odgovor nije ono što Vi mislite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Sigurno će na Vašem putu ka zdravlju uvijek biti prepreka. U parku će biti prevelika gužva ili će Vas nazvati prijatelj iz grada, a Vi ćete se osjećati kao da morate razgovarati telefonom umjesto da vježbate ili pripremate večeru. Kako budete napredovali u svojim rutinama, ove prepreke će nekim čudom nestati. Što više vjerujete svojoj intuiciji, to će Vas više držati na pravom putu.

VODOLIJA

LJUBAV: Možda ste posumnjali u način na koji Vas neka osoba posmatra. Danas imate priliku saznati šta ta osoba zaista osjeća. Iako ovo u početku može biti pomalo neprijatno, uskoro ćete otkriti da možete imati prilično dobar odnos koji naslućuje početak bliskog odnosa. Strast napokon ulazi u Vaš život.

KARIJERA: Živite u svijetu mašte i trenutno se osjećate iznevjereno svojim fantazijama. Vaši snovi Vas ne vode na mjesto na koje želite otići. Budite strpljivi. Morate razumjeti prošlost prije nego što krenete naprijed sa budućnošću.

ZDRAVLJE I SAVJET: Da biste bili aktivni i jasnije razmišljali, morate biti asertivniji. Za Vas je jako karakteristično da s vremena na vrijeme upadate u životnu melanholiju.

Pokušajte zamisliti vježbu kao nešto što tijelo zaslužuje. Kad Vas um želi nagovoriti na to ili Vas želi uvjeriti da je odugovlačenje u redu, zapamtite da um može zanemariti tijelo (do određene tačke)! Potrudite se.

RIBE

LJUBAV: Možda ćete uživati otkrivajući sve te tajne o svom ljubavniku danas. Nemate što izgubiti i sve možete dobiti tako potrebnim i znatiželjnim razgovorom. Ono što saznate možda vam se i ne sviđa u potpunosti, ali vi ste to tražili, pa koga možete kriviti? No, budite uvjereni da je vaše prisustvo trenutno jako cijenjeno.

KARIJERA: Snovi za kojima ste posezali odjednom su zauzeli zadnje mesto. Bombardiraju vas praktičnije stvari i vaši snovi su pali u vodu. U redu je dati prednost drugim stvarima, ali nemojte potpuno zaboraviti svoje snove.

ZDRAVLJE I SAVJET: Osetljiva strana vaše prirode želi ono što je najbolje za one koje volite – postoji dubok osećaj “Umrla bih za tebe” koji prolazi kroz vas u odnosu na vaše voljene i vašu decu.

Ova snažna emocija može se usmjeriti na to da više brinete za svoje tijelo. Briga o svim njegovim potrebama može biti sasvim zadovoljavajuća. Vaš život svakako zavisi od vašeg tijela.

Previous articleAko vam se iznenada najave gosti, spremite im preukusno jelo: Nov način pripreme PICE SA JOGURTOM će ih raspametiti
Next articleTEŠKO IH JE UOČITI: Skriveni simptomi koji ukazuju na RAK GRLA!