Home Uncategorized DOKTOR PERIŠIĆ OTKRIVA – UZMITE OVA 2 SASTOJKA: Sprječavaju da se “nagutamo”...

DOKTOR PERIŠIĆ OTKRIVA – UZMITE OVA 2 SASTOJKA: Sprječavaju da se “nagutamo” pesticida, insekticida

442
Advertisements

Fungicidi, pesticidi i druge hemikalije talože se u jetri

Čuveni gasterenerolog dr Vojislav Perišić ukazao je na jednu činjenicu koju često zanemarujemo, držeći se uvreženih stavova – ovo je zdrava hrana, i od nje mi samo može biti dobro. Nažalost, to je zabluda o kojoj često ne razmišljamo.

“Čak 15 odsto pesticida, insekticida kojima se prskaju voće i povrće, ne može se ukloniti i mi to unosimo u organizam, izbaciti iz organizma. E onda je pitanje, šta će naša jetra raditi s tim? Fungicidi, pesticidi i druge hemikalije mogu se zadržati”, rekao je ovaj gastroenterolog i dao primjer jabuke.

“Jutros sam uzeo svježu jabuku, s pijace. Imam i jednu koja je stajala. Ona koja je stajala, nije joj masna koža, a ovoj sa pijace jeste. Da bi se oprao plod jabuke, mora da se opere sirćetnom kiselinom. Može i soda bikarbona, ali se postavlja pitanje, kog je tipa pesticid? Neka odstoji 15 minuta u rastvoru sirćeta, ako je pesticid baza, rastvoriće ga kiselina. Ali ako je pesticid kiselina, kao najveći broj njih, onda morate sodu bikarbonu”, rekao je Perišić.

Advertisements

Rastvor za uklanjanje pesticida napravićemo sa deset grama sode na litar vode, ili 100 mililitara sirćeta na 300 mililitara vode. Ali tu nije kraj, rekao je prof. dr Perišić!

“Onda tek dobro operite, pa ipak oljuštite! Zdrava je kora, ali ispod nje se koncentrišu toksini, ne treba jesti koru, ona nam samo čisti zube kada grizemo, ali ispod nje su hemikalije. I vodite računa tamo gdje je peteljka, i dno, to obavezno skinite jer se tu pesticidi koncentrišu”,  navodi doktor.

Novi.ba/Alo.rs

Povezano:  Skriveni simptomi koji ukazuju na RAK GRLA: Ako ih primijetite odmah se OBRATITE LIJEČNIKU, BROJ 3 JE OPASAN
Previous articlePILA SAM OVU TEČNOST 7 DANA NA PRAZAN ŽELUDAC: Evo kako mi sad izgleda TIJELO I LICE – odmah ćete probati isto
Next articleČETIRI SIMPTOMA MASNE JETRE: Ako osjećate ove signale uradite ultrazvuk DOK JOŠ NIJE KASNO