Home Zdravlje Dr Branimir Nestorović o tome kako je sam sebi izlečio hipertenziju: Sada...

Dr Branimir Nestorović o tome kako je sam sebi izlečio hipertenziju: Sada mi je pritisak 125/80

88
Advertisements

O tome kako je sebi izlečio visok krvni pritisak dr Branimir Nestorović govorio je u emisiji “Govornica”. Načelnik Pulmologije i alergologije u Tiršovoj i redovni profesor medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da se pre dvadesetak godina osećao loše.

Sve mi je kao bilo dobro, ali sam se loše osećao. I onda su počeli da me leče razni doktori, sve moji prijatelji, vrhunski lekari. Ali vidim da ću da umrem i da to lečenje ne mogu da preživim. Počinjem da padam u nesvest, dobijam krize niskog pritiska- rekao je Nestorović.

To je kulminiralo jednog dana kada sam u toku vožnje izgubio svest. Srećom uspeo sam da skrenem na trotoar i tu sam se onesvestio. Došla je Hitna pomoć, moja žena… I izmerili su mi pritisak koji je bio 55 sa 30. A pio sam lekove za krvni pritisak. I video sam da ovo ne vodi dalje ničemu- kazao je i dodao:

Počeo sam da se bavim malo više krvnim pritiskom. Onda sam došao do knjige jednog ozbiljnog nemačkog kardiologa i video da je problem u tome što kad lečite nekoga ko ima stresnu hipertenziju, a to sam ja imao, vi pijete lekove i onda imate nizak pritisak. A taj nizak je opasniji jer se tada ljudi šlogiraju jer nema kiseonika u organizmu. E onda sam čitao jednog Rusa čije objašnjenje deluje toliko glupo da je bilo potpuno jasno da je tačno. On je rekao – Kako stariš dolazi do okoštavanja kičme, to pritiska krvne sudove koji idu u mozak i kako manje krvi dolazi u mozak, onda mozak emituje signale i povećava krvni pritisak da bi dobio više krvi. I tamo piše da treba raditi vežbe za kičmu. I ja sam pošto sam inače i imao problema sa kičmom počeo da radim vežbe. Sada imam 125 sa 80- zaključio je doktor Nestorović.

Advertisements
Povezano:  Kažu da za 3 dana može da istopi i do 4 kg! (JELOVNIK)
Previous articleTIHI UBICA: Ako ste gladni i nakon obilnog obroka, verovatno je u pitanju OVA OPAKA BOLEST
Next articleDoktor Nestorović: Evo kako da izbegnete prejedanje i smanjite kilažu!