Home Uncategorized DRŽITE LI HRANU U PLASTIČNOJ KUTIJI OD SLADOLEDA: Niste ni svjesni kakvu...

DRŽITE LI HRANU U PLASTIČNOJ KUTIJI OD SLADOLEDA: Niste ni svjesni kakvu grešku pravite – RAZLOG JE OZBILJAN

260
Advertisements

Naime, prazne kutije od sladoleda mogu prenijeti hemikalije na namirnice koje stavite u njih. U to se ubrajaju hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanca koje se nalaze u plastici te se mogu prenijeti iz plastike na jelo,objašnjavaju stručnjaci.

Proizvođači osiguravaju bezbrižno korišćenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija se mora baciti u smeće. Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrijavaju u mikrotalasnoj peći.

One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo. Zato nemojte u njih stavljati hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može “nagristi” plastiku. Radije nabavite posebne plastične posude napravljene ciljano od plastike koja je sigurna za čuvanje hrane i koju možete više puta koristiti.

Povezano:  SPAVATE LI U ČARAPAMA? Ove 4 OPASNE stvari vam se mogu desiti, skinite ih obavezno
Previous article5 SIMPTOMA UKAZUJU DA VAM JE PANKREAS OZBILJNO OŠTEĆEN: Ova hrana ga “ubija”, a jednu jedemo bukvalno SVAKOG DANA
Next articleBIJELI ILI SMEĐI ŠEĆER – KOJI JE ZDRAVIJI? Godinama nas uče pogrešno! Nemojte da vas više varaju, ovo je PRAVA ISTINA