Home Uncategorized EVO KOJE NAMIRNICE OBAVEZNO TREBA JESTI PRIJE SPAVANJA: Svaku noć ćete spavati...

EVO KOJE NAMIRNICE OBAVEZNO TREBA JESTI PRIJE SPAVANJA: Svaku noć ćete spavati kao beba

3651
Advertisements

Dobar san je nevjerovatno važan za vaše opšte zdravlje. Može smanjiti rizik od razvoja određenih hroničnih bolesti, održati vaš mozak zdravim i ojačati vaš imuni sistem

Postoji mnogo strategija koje možete koristiti za promovisanje dobrog sna, uključujući promene u vašoj ishrani, jer neka hrana i pića imaju svojstva koja podstiču san.

9 najboljih namirnica i pića koje poboljšavaju kvalitet sna

1. Bademi

Advertisements

Bademi su izvor melatonina i minerala magnezijuma koji poboljšava san, dva svojstva koja ih mogu učiniti odličnom hranom za jelo prije spavanja.

2. Ćurka

Ćuretina može biti odlična hrana za jelo pre spavanja zbog velikih količina proteina i triptofana, od kojih oba mogu smanjiti umor.

3. Čaj od kamilice

Čaj od kamilice sadrži antioksidante koji mogu podstaći pospanost, a pokazalo se da njegovo ispijanje poboljšava ukupan kvalitet sna.

4. Kivi

Kivi je bogat serotoninom i antioksidansima, od kojih oba mogu poboljšati kvalitet sna kada se jedu prije spavanja.

5. Sok od višnje

Sok od višnje sadrži hormon melatonin koji podstiče san i može pomoći da se obezbjedi dobar san.

6. Masna riba

Masne ribe su odličan izvor vitamina D i omega-3 masnih kiselina, od kojih obje imaju svojstva koja mogu poboljšati kvalitet vašeg sna.

7. Orasi

Orasi imaju nekoliko svojstava koja mogu podstaći bolji san. Na primjer, oni su odličan izvor melatonina i zdravih masti.

8. Čaj od pasiflore

Čaj od pasiflore sadrži apigenin i ima sposobnost da poveća proizvodnju gama aminobutirne kiseline (GABA). Ovo može pozitivno uticati na san.

9. Bijeli pirinač

Bijeli pirinač može biti od koristi za jelo prije spavanja zbog visokog glikemijskog indeksa (GI). Visok GI može podstaći bolji san.

Povezano:  STAVILA JE ALUMINIJSKU FOLIJU PREKO CIJELE DASKE: Kad vidite razlog odmah ćete uraditi isto

Novi.ba/Espreso.com

Previous articleČAJ OD CRNOG LUKA ČISTI PLUĆA ZA 3 DANA: Dodajte ovu voćku i bit će UKUSAN KAO SOK, evo kako se priprema (RECEPT)
Next articlePRIJE SPAVANJA POTOPITE NOGE U HLADNU VODU: Doktor otkrio, ujutro vas čeka veliko iznenađenje