Home Zdravlje EVO KOLIKO VODE TREBA DA PIJETE U ZAVISNOSTI OD TEŽINE: Oprez, ne...

EVO KOLIKO VODE TREBA DA PIJETE U ZAVISNOSTI OD TEŽINE: Oprez, ne treba svako da pije 2l vode svaki dan!

381
Advertisements

Neko jednostavno ne osjeća potrebu da svaki dan pije dva ili više litara vode, a ova tabela ima i obrazloženje zašto je to tako

Voda je za organizam isto što i gorivo za automobil. Čim je njen nivo kritičan, pali se crvena lampica u vidu žeđi, mučnine, glavobolje.

To označava da je dehidracija već otišla predaleko. Zato je važno redovno piti vodu, – jer se tečnost, popijena prije nekoliko sati ili prethodno veče, – ne računa.

Kako pravilno izračunati količinu vode koju je neophodno piti svaki dan? Pripremili smo, i predlažemo da koristite ovu preglednu tabelu. Sačuvajte je i koristite u zdravlje.

Advertisements

vod

40 KG – 1,2L

45 KG – 1,4L

50 KG – 1,5L

55 KG – 1,7L

60 KG – 1,8L

65 KG – 2L

70 KG – 2,1L

75 KG – 2,3L

80 KG – 2,4L

85 KG – 2,6L

90 KG – 2,7L

95 KG – 2,9L

100 KG – 3L

Ako u tabeli ne postoji vaša tačna težina, koristite ovu formulu za izračunavanje dnevne norme vode:

Za žene: (težina x 0,03) + (vrijeme fizičke aktivnosti u satima x 0,4) = …litara

Za muškarce: (težina x 0,04) + (vrijeme fizičke aktivnosti u satima x 0,6) =…litara

Tri korisna savjeta da naučite da pijete više vode:

♦ Sipajte u čašu manju količinu vode. Počnite sa onom količinom tečnosti koja je za vas optimalna. Bolje je popiti nekoliko gutljaja sa zadovoljstvom, nego celu čašu, ali na silu.

♦ Držite posudu sa vodom na vidiku. Bolje je kupiti lepu flašicu koja će vas motivisati na nova dostignuća i podsjećati vas na zdrav način života sa dobrim navikama, piše Uspešna žena.

Povezano:  DOKAZANO - OVO JE DORUČAK KOJI POBOLJŠAVA RAD SRCA: Krvna slika se popravlja, a štiti od moždanog i srčanog udara!

♦ Koristite mobilne aplikacije. Da kontrolišete i dobijate podsjećanja o neophodnosti pijenja vode, instalirajte neke od aplikacija – WaterCheck, Watermania, Hydro, WaterBalance.

Previous articleOVAJ NAPITAK OD SAMO 2 SASTOJKA UNIŠTAVA GORUŠICU ZA MINUT, POBOLJŠAVA VARENJE I REGULIŠE GASOVE! Ove sastojke svi imamo u kuhinji
Next articleSTOMAK VAM JE NAPUHAN KAO U TRUDNICE I MUKA VAM JE: Riješite se nadutosti uz samo 1 ČAŠU ČAJA OD OVE BILJKE (RECEPT)