Evo šta ja radim da SNIZIM KRVNI PRITSAK, OVO BI SVI TREBALI ZNATI

ZAPRATITE I PODIJELITE

Doktor Emir Solaković je tokom gostovanja u jednoj emisiji dao odličan savjet kako sniziti visok krvni pritisak, a s druge strane šta da rade ljudi koji imaju problema sa niskim pritiskom

“Ako imate neki zdravstveni problem, sami ste krivi. Ljekari ne mogu da vas izliječe ako se vi na vrijeme ne pobrinete za sebe. 

Ako imate veliki pritisak morate da budete informisani o tome, šta to znači.  Ako gornji pritisak imate 140 a donji 90, vi imate hipertenziju. Sve ostalo iznad ovog je sve gore i gore…

Vi se nešto nasekirate, pritisak vam skoči, odete kod ljekara i on će vam dati lijekove i onda ste cijeli život na lijekovima. Ali vi morate da budete svoj doktor.

Napravite tabelu, mjerite pritisak ujutru i uveče. I tako vodite tabelu tokom dvadeset dana. Uvijek mjerite pritisak u isto vrijeme. Jedino ovako ćete znati da li imate hipertenziju ili ne.

krvni-pritisak

Možda vam je jednom bilo loše, nešto ste se nasekirali, pa vam je skočio pritisak. Tada odete kod lekara i on vam da lijekove. A sve bez potrebe.

Ne gledajte doktora, mjerite pritisak sami i vodite računa o sebi. Ovo uopšte nije komplikovano. Ne dozvolite da vam pritisak skače na 200. 

Vi koji imate visok krvni pritisak konzumirajte što više voća i povrća koje sadrže kalijum. Koristite i kalijum u tabletama. Kalijum će vam pritiska sa 140 sniziti na 130, i to je velika stvar.

Bacite tablete, pređite na prirodno rešenje koje nudi Bonaturo – Tinktura za VISOK PRITISAK, već nakon prvog dana korištenja zaboravićete tablete za pritisak…

Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Kliknite na sliku ispod za više informacija:

– Kada pijete kafu, pojedite kocku crne čokolade. I morska plava riba spušta pritisak. I ja tako živim! Pritisak zahtjeva kretanje. Ako hoćete da snizite pritisak hodajte i ne možete biti debeli.

S druge strane,nizak pritisak traži ovo: popijte dosta tečnosti. Ako mnogo sjedite, ne krećete se, ne pijete vodu, pritisak će pasti. Ja nisam za lijekove. Pokušajte da uradite nešto da podignete pritisak ili da ga snizite, a da je to bez lijekova.

Ni jedan dokot vam ne može pomoći ako vi sami sebi ne pomognete. Ko može da vas zna bolje od vas samih?”

(portal-novosti.info)


ZAPRATITE I PODIJELITE