Home Zdravlje FENOMENALAN NAPITAK KOJI VRAĆA ČVRSTINU KOSTIMA: Podmladite kičmu i zglobove za mjesec...

FENOMENALAN NAPITAK KOJI VRAĆA ČVRSTINU KOSTIMA: Podmladite kičmu i zglobove za mjesec dana!

709
Advertisements

Ovaj napitak je bogat dragocijenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti.

“Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija deobom, i diferencijacija matičnih ćelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje cio probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovečnost. Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povećava se pokretljivost zglobova.

Moramo naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine.Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

Advertisements

– 40 gr kurkume u prahu,

– 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

– 250 ml mlijeka,

– 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),

– med po ukusu.

Mlijeko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.

Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak, poželjno ujutru i pred spavanje. “Zlatno mlijeko” se pije 40 dana. Vrijeme liječenja – dva puta godišnje, po 40 dana.

Povezano:  REGULIŠE ŠEĆER I PRITISAK I SPRJEČAVA GOJENJE: Čaj koji djeluje kao 10 lijekova, ali ni slučajno ga ne smijete ovako koristiti

Šta sve liječi kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke.

Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Takođe uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu, jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

Previous articleIMATE LI OVE RANICE U USTIMA? EVO NA ŠTA VAS ONE UPOZORAVAJU: Simptom koji nipošto ne smijete zanemariti
Next articleAKO IMATE VISOK PRITISAK OBRATITE PAŽNJU: Ove 2 namirnice morate da jedete svaki dan, NE TREBAJU VAM TABLETE