Home Uncategorized ISPRAĆE SOLI I TOKSINE BEZ PO MUKE: Ova biljka pročišćava organizam iz...

ISPRAĆE SOLI I TOKSINE BEZ PO MUKE: Ova biljka pročišćava organizam iz korijena

2014
Advertisements

Toksini smetaju pravilnoj fukciji organa, a to znači da organizam slabi i da se lakše razbolimo

U našem podneblju popularni začin lovorov list može da se koristi ne samo za razna jela – nego i kao prirodni napitak kojim ćete pročistiti organizam od nagomilanih toksina i soli.

Zašto je potrebno ponekad očistiti organizam?

Toksini koji se gomilaju u tijelu smetaju pravilnoj fukciji organa, a to znači da organizam slabi i da se lakše razbolimo.

Advertisements

Ako osjećate stalnu težinu u glavi ili primjećujete nedostatak apetita, imate podočnjake ili se brzo umarate, najvjerovatnije vam je potrebna detoksikacija organizma.

Sastojci koji vam trebaju:

5 listova lovora,

300 ml vode.

A priprema se na idući način:

Stavite šerpu sa vodom na vatru i sačekajte da provri. Nakont toga dodajte začin u vrelu vodu i ostavite na vatri 5 minuta. Skinite sa vatre i procijedite. Najbolje je presuti tečnost u termos i ostaviti da odstoji tri sata.

Uzimajte u malim gutljajima tokom cijelog dana, važno je da ne popijete odjednom.

Za detoksikaciju se preporučuje da se napitak pije tri dana zaredom, nakon toga treba da se napravi pauza od jedne sedmice.

Moguće je dok pijete napitak da vam se urin promeni, da dobije bledoroze boju.

Nemojte to da vas plaši, to je potpuno normalno i znači da lovorov list radi posao i čisti so i toksine iz tijela. Moguća je i potreba za češćim uriniranjem.

Pun efekat ovog napitka će biti vidljiv nakon dvije sedmice. Tek tada ćete osjetiti da ste ponovo živahni i puni energije, a ostali nepoželjni simptomi, koji idu uz nagomilavanje toksina, potpuno će nestati.

Spremite i vi napitak od lovorovog lista.

 

Povezano:  EVO ŠTA IZAZIVA VISOK PRITISAK I DIJABETES: Doktorica objasnila, NEMA veze sa vašom genetikom - ovako narušavate zdravlje
Previous articleŠTA SE DEŠAVA U TIJELU AKO SVAKI DAN JEDETE MED? Svrab i osip su samo prvi simptomi, a evo ko NIKAKO NE SMIJE da ga jede!
Next articleHOLESTEROL NIKO NIKAD NIJE DOBIO OD HRANE! Dr Čubrilo: Šta zapravo uradite tijelu kad popijete voćni sok za detoksikaciju!