Home Zdravlje IZBACITE KAFU, ALI NE I OVO! Tri namirnice koje treba da konzumirate...

IZBACITE KAFU, ALI NE I OVO! Tri namirnice koje treba da konzumirate na PRAZAN STOMAK

103
Advertisements

Ovo ne predstavlja pravi obrok, tako da nećete osećati mučninu, ukoliko vam hrana ujutru ne prija. Možete doručkovati i nešto kasnije. U pitanju su zdrave namirnice koje su pogodne za bilo koje doba dana, ali maksimum iz njih ćete izvući samo ako ih uzmete na prazan stomak.

Med i topla voda

Kašičica meda ujutru je navika koju su razvili naši stari. Med se u brojnim kulturama smatra lekom, možda i više nego poslasticom. Nauka je odavno utvrdila da med sadrži brojne hranjive i zdrave materije koje utiču dobro na organizam.

Kašičica meda i čaša tople vode poboljšavaju varenje i imaju pozitivno dejstvo na imunitet, a kada se unesu na prazan stomak, utiču na celokupan metabolizam. Kada u ovu smešu dodate i limun, obavljate svojevrsnu detoksikaciju organizma. Ovaj napitak vam daje energiju za ostatak dana, a idealan je za osobe koje se pridržavaju određenog režima ishrane.

Pixabay.com

Bademi

Poželjno je pojesti 5 do 10 badema na prazan stomak. Ovo koštunjavo voće sadrži sve najvažnije vitamine i hranjive materije. Bademi drže sitost, pa se glad neće javiti ubrzo. Preporuka je da bademe pre konzumiranja ostavite u čaši vode nekoliko minuta, jer tako pojačavate njihovo dejstvo. U bademima se nalazi tanin, koji pojačava apsorpciju hranljivih materija, a kada se badem dobro natopi vodom, nutritijenti se oslobađaju lakše.

Advertisements
bademi
Pixabay.com

Urme

S obzirom na to da se smatraju jednom od najzdravijih voćki na svetu, urme su odličan izvor energije koja vam je potrebna za početak dana. Urme su prepune rastvorljivih vlakana koje vrlo dobro utiču na rad organa za varenje. Zahvaljujući kalijumu kojim su urme bogate, one pomažu kod bolova u stomaku i dijareje. Preporučuje se njihovo uzimanje i ukoliko imate problem sa zatvorom.

Povezano:  ZA SUPER JAK IMUNITET: Napravite vitaminsku bombu za čitavu porodicu
Previous articleKORISTITE ŠTAPIĆE? To je NAJGORA STVAR koju možete da uradite – ovo je jedini ISPRAVAN NAČIN čišćenja ušiju
Next articleIZGLEDAJU ALARMANTNO, ALI… Da li su ŽUTI NOKTI simptom ozbiljne bolesti?