Home Zdravlje IZNENADIT ĆE VAS ŠTA SE DEŠAVA U TIJELU KAD IZBACITE MLIJEKO IZ...

IZNENADIT ĆE VAS ŠTA SE DEŠAVA U TIJELU KAD IZBACITE MLIJEKO IZ ISHRANE: Stručnjaci saglasni – KO GA NE SMIJE KONZUMIRATI

555
Advertisements

“Odraslima nije potrebno mlijeko”, kaže dijetetičarka Ejmi Šapiro. Mnogi stručnjaci saglasni su da odrasli ljudi ne treba da piju mlijeko, ali jedino što je važno je da obratite pažnju da unosite dovoljno kalcijuma i vitamina koje ste inače dobijali iz mlijeka.

Dijetetičarka Šapiro ističe da će se na vašem tijelu desiti neke iznenađujuće promene ukoliko prestanete da pijete mlijeko, a evo šta možete da očekujete.

Promjene na koži

Mnogi ljudi piju mleijko čitav život, uopšte ne shvatajući da možda imaju intoleranciju na ovaj napitak. Ako je to slučaj i kod vas i osjetljivi ste na mlijeko, dijetetičarka kaže da ćete, kada prestanete da konzumirate ovaj naitak, primetiti poboljšanje na koži – manje akni, ekcema…

Takođe, stručnjaci ističu da se u mlijeku krava, posebno ukoliko nose mladunce u sebi, nalaze hormoni koji doprinose stvaranju akni.

Advertisements

Bolje zdravlje crijeva

Izbacivanje kravljeg mleka iz ishrane može da pomogne u regulaciji digestivnih problema i da doprinese boljem zdravlju creva. Takođe, kada prestanete da pijete mleko, možete da očekujete manje gasova i nadutosti, kaže Šapiro.

Dijetetičarka objašnjava da je laktoza u mleko teška za varenje, te je uglavnom ona krivac za nadutost i gasove. Osim toga, kada u telu imate previše laktoze, može da dođe do oticanja debelog creva i dijareje.

Manje promjena raspoloženja

“U prosječnoj čaši mlijeka nalazi se 60 i kusur hormona”, kaže dr Mark Hajman, dodajući da se to odnosi i na organsko mlijeko.

Usled toga što kravlje mlijeko sadrži hormone, redovno konzumiranje ovog napitka može da poveća nivo hormona koji se prirodno nalaze u tijelu i dovede do čestih promjena raspoloženja.

Hormoni iz kravljeg mliijeka mogu da dovedu do disbalansa estrogena i testosterona u teijlu, ali stručnjaci ističu da je konkretno o tom efektu mlijeka potrebno sprovesti dalja istraživanja.

Povezano:  SMRŠALA SAM 8 KG ZA 21 DAN: Svaki dan sam jela supu od kostiju, ali na ovaj način…

(MONDO)

Previous articleAKO IMATE VISOK PRITISAK OBRATITE PAŽNJU: Ove 2 namirnice morate da jedete svaki dan, NE TREBAJU VAM TABLETE
Next articleAKO OVO USPIJETE, ZNAČI DA STE U ODLIČNOJ FORMI: Probajte ovu vježbu ako želite da imate lijepo oblikovane i jake noge