Home Uncategorized IZVLAČI OTROVE PREKO NOĆI, RUSI OTKRILI SVOJ NAJSTARIJI LIJEK: Koriste ga vijekovima...

IZVLAČI OTROVE PREKO NOĆI, RUSI OTKRILI SVOJ NAJSTARIJI LIJEK: Koriste ga vijekovima – OVAKO SE PRAVI

116
Advertisements

Starinski lijek koji uklanja umor, čisti krv i izbacuje toksine iz tijela.

Savremen način života, boravak u zatvorenom, nedostatak kretanja, loša ishrana, faktori su koji nam neminovno narušavaju zdravlje.

Umor, znojenje, posebno noću, razdražljivost i osjećaj težine ne samo u nogama već u cijelom tijelu su znak da je našem tijelu hitno potrebna detoksikacija. Osim zelenog čaja i drugih napitaka koji pomažu izbacivanje štetnih materija iz organizma, postoji i jedan starinski lijek čiji je glavni sastojak – pretpostavljate – bijeli luk. 

noge

Advertisements

Mnogima su poznata njegova lekovita svojstva, a za ovo malo ko zna. Stari Rusi kažu da ova namirnica moćno čisti telo od toksina. A najbolje je da se počne od nogu!

Pripremite sastojke: glavicu bijelog i crnog luka sameljite, prelijte sa 300 ml ključale vode i kuhajte 5-7 minuta. Ostavite da se ohladi i procijedite. Potopite gazu u tečnost, ocijedite, pa stavite na tabane i obujte čarape. Oblog skinite sutradan.Kada uklonite gazu, vidjećete da je promijenila boju.

Ovaj starinski “lijek” Rusi koriste stotinama godina, a kao rukom otklanja toksine iz tijela.

(Mondo)

Povezano:  ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO SPREMA ŠPINAT? Jednostavan trik za kuhanje koji omogućava zadržavanje svih hranljivih sastojaka
Previous articleDA LI STE JUTROS NAKON SPAVANJA UGLEDALI PLJUVAČKU NA JASTUKU? Evo šta je u pitanju, organizam vas ovako upozorava
Next articleSAVETI NA KOJIMA ĆE BITI ZAHVALNI SVI NOVOPEČENI RODITELJI: Kako pomoći bebi kada ima grčeve?