Home Zdravlje JEDAN NAPITAK JE UBJEDLJIVO NAJBOLJI ZA SPUŠTANJE HOLESTEROLA: Nutricionistkinja ga preporučuje, ALI...

JEDAN NAPITAK JE UBJEDLJIVO NAJBOLJI ZA SPUŠTANJE HOLESTEROLA: Nutricionistkinja ga preporučuje, ALI IMA 1 VAŽAN USLOV

509
Advertisements

Nivo holesterola u krvi jako je važno za zdravlje srca, a utoliko važnije ako napomenemo da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrtnosti u Srbiji.

Tijelu je potrebna određena količina holesterola za ćelije, ali previše holesterola vodi do bolesti srca i drugih zdravstvenih problema. Najčešći problem koji se povezuje sa povišenim holesterolom su začepljene arterije koje, nažalost, mogu da budu veoma opasno po zdravlje.

Ishrana je jedna od stvari koja i te kako utiče na nivo holesterola, a nutricionistkinja Loren Menaker otkriva da je jedan od najboljih napitaka koje možete da pijete kako biste snizili nivo holesterola 100 odsto prirodan sok od pomorandže.

“Prirodan sok od pomorandže nema masti ni soli, a put je vitamina i minerala”, kaže Menaker, pa objašnjava kako ovaj napitak utiče na holesterol.

Advertisements

“Podaci su pokazali da konzumiranje 100 odsto prirodnog soka od pomorandže snižava ukupan holesterol, kao i nivo lošeg holesterola. Plus, ovaj sok može i da poveća nivo dobrog holesterola”.

Menakerova kaže da je meta-analiza objavljena u časopisu Phytotherapy Research pokazala da konzumiranje soka od pomorandže svakog dana snižava ukupan nivo holesterola.

Nutricionistkinja dodaje da je jako važno da sok bude sto odsto prirodan, bez dodatog šećera, kako bi imao dobar efekat na holesterol.

(MONDO)

Povezano:  KAKO DA SPRIJEČITE GASOVE I NADIMANJE: Promijenite 4 navike i uradite ovo - VIŠE NIKAD NEĆETE IMATI PROBLEMA
Previous articleSVI NA BALKANU OBOŽAVAJU AJVAR, A MALO KO ZNA KOLIKO JE ZDRAV: Jača imunitet, a u kombinaciji sa 1 NAMIRNICOM TOPI SALO
Next articleRAK JETRE JE NAJTEŽE USTANOVITI: Ako primijetite neki od ovih 8 simptoma obavezno idite doktoru – ALARM ZA UZBUNU