Home Zdravlje Kakao čuva krvne sudove

Kakao čuva krvne sudove

271
Advertisements

Japanski naučnici Slot Bet Kecil došli su do iznenaćujućeg otkrića. Oni su otkrili da jedna namirnica, omiljena mnogima, odlična za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Vjerovali ili ne, riječ je o kakau!

Naime, u studiji objavljenoj Slot Bet Murah u Japanu, žene u postmenopauzi koje svakoga dana piju napitak od kakoa smanjuju krutost arterija i rizik od pojave infarkta srca. Kakao je dobar jer sadrži supstance koje štite od srčanih bolesti i šloga, piše “Politika“.

Istraživanje je trajalo tri mjeseca, a u Slot Gacor njemu je učestvovalo 26 žena u postmenopauzi. Ispitanice koje su uzimale ovaj napitak imale su manje valunge a ujedno i smanjenje krutosti arterija središnjeg i perifernog područja. Kakao podstiče mozak na stvaranje endorfina, koji dovodi https://gameandroid2018.com/ do opuštanja, otklanjanja stresa i ublažavanja bola, ali i stimuliše lučenje dopamina i serotonina, koji podižu nivo raspoloženja.

Svakodnevnim https://wisatayu.com/ konzumiranjem 22 grama kakao praha umanjuje se taloženje lošeg holesterola na zidovima krvnih sudova.

Advertisements
Povezano:  ČUDESNI NAPITAK: Čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca
Previous articleČetiri bolesti koje dobijamo samo zbog lijenosti
Next articleJeste li ikada probali spavati sa svježim lukom u čarapama?