Home Zdravlje Kako se riješiti pijeska u bubrezima: Prirodni lijek koji svako može napraviti

Kako se riješiti pijeska u bubrezima: Prirodni lijek koji svako može napraviti

126
Advertisements

Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pijesak ili kamen u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan vodom i ishranom. Kako bi pokušali izbjeći teške i invenzivne metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.

 

 

Sastojci:

Advertisements

 

 

  • 250 g šećera u prahu,

 

  • 0.25 l maslinovog extra djevičanskog (eko) ulja,

 

  • 250 g limuna sa korom

 

  • 250 g peršinovog korjena (samljevenog)

 

  • 250 g meda (ili jednake količine svih sastojaka)

 

Uputstvo:

 

 

Limun dobro operete i ukoliko je prskan očistite od kemikalija. To možete uraditi mješavinom za čišćenje voća, a recept za smjesu i proceduru možete naći ovdje.

Nakon što limun očistite, isjecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije, korijen peršuna ogulite isjecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Sve pomješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke mješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme s kamenčićima u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu jušnu žlicu smjese ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u frižideru svo vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva.

Za riješavanje većine problema s pjeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvraljiva te se pravi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamnčića i vrlo je djelotvorna.

Smjesa je vrlo prijatnog ukusa, a njen sastav jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu koristiti usporedo s osobom koja boluje od kamena u organizmu.

Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina , najbolje vode.

Izvor: zdravljeirecepti

Povezano:  NARODNI RECEPT: Savršena kombinacija protiv SRČANOG i MOŽDANOG udara!
Previous articleIVANA JE DOŽIVJELA MOŽDANI UDAR U 39. GODINI, BEZ IKAKVIH SIMPTOMA: Sada moli sve vas da pročitate njeno UPOZORENJE DOK NIJE KASNO!
Next articleTajna naroda Hunza: Žive 120 godina, ne poznaju bolesti i stalno se smiju!