Home Uncategorized LIJEK KOJI SVI UZIMAMO MOŽE DA RAZORI JETRU: Obratite pažnju, ako se...

LIJEK KOJI SVI UZIMAMO MOŽE DA RAZORI JETRU: Obratite pažnju, ako se ovo javi HITNO DOKTORU

92
Advertisements

Paracetamol može da izazove trovanje i probleme s jetrom, a simptomi nisu tako lako prepoznatljivi!

Paracetamol ne djeluje isto u zavisnosti od toga koji problem u tijelu pokušavamo da riješimo uzimanjem ovog lijeka. Paracetamol u slučaju povrede blokira signale koje povrijeđeni dio šalje mozgu kako bi mu stavio do znanja da trpi bol.

Ali ljudi, po riječima farmaceuta i ljekara, paracetamol tretiraju kao da je bombona – uzimaju ga kada god žele, za rješavanje tegoba po svom “izboru”, bez konsultacije sa stručnjakom. Nijedan lijek, pa ni paracetamol ne treba uzimati tako, jer može da bude opasno!

Trovanje paracetamolom je vrlo realna mogućnost ako ovaj lek uzimate na svoju ruku, često i tokom dugog vremenskog perioda. Sada je otkriveno i kako on razara jetru i koliko je potrebno uzeti da biste bili u riziku!

Advertisements

Toksično dejstvo paracetamola može izazvati uzimanje više od šest grama ovog lijeka tokom 48 sati, dok je kod djece u pitanju akutno uzimanje više od 200 miligrama po kilogramu težine.

Signali da je jetra ugrožena biće žuta boja bjeloočnica ili kože, bol u desnoj strani stomaka, oticanje abdomena, mučnina, povraćanje, dezorijentacija, ali i “naivni” znaci kao što je stalna pospanost.

Paracetamol je širom svijeta jedan od najčešćih lekova koje ljudi uzimaju bez konsultacije s ljekarom, i u zabrinjavajuće velikom broju slučajeva zbog nepravilne upotrebe dovodi do trovanja.

(MONDO)

Povezano:  Bol u leđima nestaje 'kao rukom odnesen': Ovaj prirodni lijek će vas PREPORODITI!
Previous articleHRVATSKI VODITELJ 36 GODINA BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI: Evo koji su simptomi, oprez!
Next articleSTAVITE ŠTIPALJKU NA OVO MJESTO I MIGRENA NESTAJE ZA MINUT: Žena otkrila sjajan trik koji joj je “spasio život”!