Menu Close

LIJEK ZA SRCE STAR PREKO 800 GODINA: Recept su preuzeli poznati doktori jer liječi i najbolesnije srce…

Recept su preuzeli i poznati doktori…

Donosimo vam recept za lijek koji liječi bolesno srce, a recept je star preko 800 godina. Napravite prirodni napitak za zdravije srce na jednostavan i brz način. Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije više od 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.

Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept koji je jako uspješan u liječenju srca. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige “Zdravlje iz božje apoteke”.

Crno vino,
Crno vino,

Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Med,
Med,

RECEPT:

Sastojci:

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)

– 1l domaćeg crnog ili bijelog vina

– dvije žlice vinskog octa

– 300g prirodnog meda

Persun,
Persun,

Priprema:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima malo isjeckajte te stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 2 velike žlice čistog vinskog octa. Kuhajte 15 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Nakon toga, skinite sa vatre i čakajte da se ohladi. Poslije, vino procijedite te dodajte 300g pravog pčelinjeg meda i sve dobro malo duže izmiješati, dok se med ne istopi.

Dobijeno vino stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Vinski ocat,
Vinski ocat,

Primjena:

Napitak se koristi svakodnevno, po supenu kašiku do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period. Isprobajte, lijek je jako dobar. Budite zdravi!!

Izvor: biljke-kao-lijek