Home Zdravlje LJEKARI TVRDE DA OVAJ DORUČAK SPUŠTA HOLESTEROL U REKORDNOM ROKU: Svako jutro...

LJEKARI TVRDE DA OVAJ DORUČAK SPUŠTA HOLESTEROL U REKORDNOM ROKU: Svako jutro jedite ovu namirnicu

6384
Advertisements

Ukoliko pokušavate korigovanim jelovnikom da dovedete vrijednosti holesterola u granice normale, sigurno znate da to nije sasvim jednostavno.

Povišen holesterol jedan je od najučestalijih zdravstvenih problema, a čini se da ekpanziju doživljava u savremenom društvu uslijed nepravilne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti. Ukoliko se ne liječi na vrijeme, može izazvati različita kardiovaskularna oboljenja.

Pravilno balansirana ishrana je ključna za zdravlje, a posebno ako imate povišen holesterol. Ukoliko pokušavate korigovanim jelovnikom da dovedete vrednosti holesterola u granice normale, sigurno znate da to nije sasvim jednostavno.

Ljekari savetuju da posebnu pažnju posvetite doručku, jer se na taj način najprije smanjuje rizik od zdravstvenih posljedica. Stručnjaci iz britanskog Nacionalnog zdravstvenog sistema predlažu osobama koje pate od visokog holesterola da dan započnu ovsenom kašom zato što ona sadrži avenantramid i beta-glukan, koji su dragocijeni za zdravlje srca. Dokazano je svakodnevni unos avenantramida znatno smanjuje ukupni holesterol, ali i trigliceride.

Advertisements

Preporučena dnevna doza je pola šolje kuhanih ovsenih pahuljica na dan. Takođe, ljekari savjetuju da dan započnete i kajganom od bjelanaca sa špinatom, surutkom, bademovim mlijekom.

Povezano:  OVO ULJE JE SPAS ZA ŽENE: Uklanja ciste na grudima, suzbija oticanje i bol…
Previous articleZA SAMO 10 DANA POTPUNO OČISTITE SINUSE OD GNOJA I SLUZI: Napravite smjesu i privijte oblog (RECEPT)
Next articleSVAKO JUTRO TREBATE UZIMATI PRIJEKI LIJEK ZA IMUNITET: Dr Grujičić otkrila prirodan način, evo kako da se izborite protiv virusa