Home Zdravlje NA PRAZAN STOMAK NIKAKO: Ove jutarnje navike pod HITNO treba menjati

NA PRAZAN STOMAK NIKAKO: Ove jutarnje navike pod HITNO treba menjati

354
Advertisements

Svako od nas ima svoje jutarnje rituale, pa neki ne mogu da se razbude dok ne popiju kafu, a ima i onih koji, recimo, vole da treniraju čim otvore oči. Britanska doktorka Mirijam Stopard, međutim, savetuje da ne vežbate baš odmah po buđenju.

Mišići su ujutro ukočeni, intervertebralni diskovi nisu dovoljno opušteni, pa su veće šanse da se povredite“, kaže dr Stopard.

Osim toga, iako je sveže ceđeni sok od pomorandže vrlo zdrav, dr Stopard kaže da će vam, ako ga popijete na prazan stomak, doneti više štete nego koristi. Ovaj napitak će, ispijen na prazan stomak, preopteretiti metabolizam i podići će nivo šećera u krvi jer metabolizam, koji reguliše insulin, nije u potpunosti funkcionalan odmah po buđenju.

Kafa, koju mnogi piju ujutro tvrdeći da bez nje ne mogu da se razbude, zapravo je potpuno pogrešan izbor. Ukoliko ovaj popularni napitak popijte praznog stomaka, smanjićete sposobnost metabolizma da kontroliše nivo šećera u krvi, a pored toga će vam kafa dati i osećaj sitosti, zbog kojeg ćete uneti manje hranljivih namirnica za doručak.

Advertisements
Povezano:  EVO KAKO DA OSLOBODITE TIJELO OD LOŠIH MASTI: Skida i do 10 kg u vrlo kratkom roku – Recept sa zagarantovanim rezultatima…
Previous articleNAPITAK KOJI DIŽE IZ MRTVIH Pomaže kod najteže bolesti, a pravi se za dva minuta…
Next article1 znak očekuje neverovatna ljubavna SREĆA u 2022.