Home Horoskop NAIZGED bezazlene rečenice koje slamaju DJEČIJE SRCE…

NAIZGED bezazlene rečenice koje slamaju DJEČIJE SRCE…

97
Advertisements

Djeca su ona koja bi mijenjala sve svoje igračke i slatkiše za pažnju roditelja.

Previše često okupirani poslom i kućnim obavezama, jednostavno ne stižemo ni da čujemo šta nam govore, a kamoli da ih saslušamo kada imaju neki problem. Štaviše čak i kada pokušavate da kao roditelj provedete kvalitetno vrijeme sa svojim mališanima, misli vam nerijetko budu na nekom drugom mijestu.

Razmišljate o pripremanju večere, o pranju veša, o sutrašnjem danu, o nevažnim stvarima. Ako iskreno sagledate situaciju, shvatićete da niste zadovoljni načinom na koji igrate svoju ulogu roditelja. Suvišno je i isticati u kojoj mjeri djeca upijaju sve što govorite.

Možda ste kao mnogi mislili da su neki vaši izrazi i komentari bezopasni, ali postoje fraze koje su vrlo toksične pri obraćanju djeci. Na njih bismo danas htjeli da vam skrenemo pažnju.

IZLUĐUJEŠ ME: Koliko puta ste samo pomilslili ali i izgovorili ove riječi? Situacije u kojima se djeca naizmjenično svađaju, tuku, viču, otimaju se za igračke, valjaju po podu, plaču ili vas jednostavno ne slušaju zaista znaju da izlude roditelje.

Advertisements

Osjećate se kao rvački sudija, advokat i upravnik zatvora u isto vreme. Kada vam ove riječi ponovo prođu kroz glavu i poželite da ih izgovorite, predložite djeci da izađete u šetnju, odete da vozite bicikle ili svratite do parkića da istroše malo tu svoju suvišnu energiju.

SMIRI SE: Da li je ova fraza ikad djelovala na uznemireno dijete u istoriji ljudskog roda? Odgovor je odričan. Neka djeca su jednostavno energičnija od drugih i sve svoje emocije, bilo da su sretna ili tužna izražavaju na vrlo bučan način.

Ako dijete trči po kući i vi samo vrebate priliku da ubacite “smiri se” između redova, možda je bolje da predložite neku drugu aktivnost koja će mu odvratiti pažnju. Data fraza je ne samo nedjelotvorna već i frustrirajuća za vas same, jer ste željni toga da ona donese rezultate a ona to ne uspjeva.

Povezano:  DNEVNI HOROSKOP ZA 17.10.2021.

POŽURI: Manje viša svaka porodica “pati” od nedostatka vremena. Nemate nikad dovoljno vremena da uradite sve što želite i logično je da posežete za dobrim starim “požuri” kada se obraćate svojoj djeci. Ne mislite vi pri tom ništa loše, to je činjenica ali takođe je sasvim izvjesno da im ovu riječ govorite iznerviranim tonom.

Jer djeca su ta koja za sve imaju vremena. Zamislite se samo u njihovoj koži. Da li bi vam bilo šta pošlo za rukom da vas neko požuruje? Požurivanjem djeteta umanjujete vrijednost onoga što ono trenutno radi, što bi najvjerovatnije moglo da bude igranje.

ZA MINUT: Izraz “za minut” je vrlo čest u roditeljskom rečniku, jer je neminovno da nešto važno radite što ne možete iste sekunde ostaviti i posvetiti se onome što vaše dijete želi. Ovaj izraz se nakon nekog vremena počinje automatski otkotrljavati sa jezika, čak i kada jeste u stanju da odmah odreagujete.

Ovaj izraz vam daje šansu da vaše dijete odustane od svog zahtjeva ili da jednostavno i zaboravi šta je htjelo. Takođe on ukazuje na to da nemate zapravo namjeru da učestvujete u onom što mu treba, što svakako nije oblik ponašanja koji biste kod sebe cijenili, jer djeca treba da vam budu na prvom mjestu, prenosi zenskimagazin.

Previous articleOČISTITE SVOJE BUBREGE i riješite se hroničnog umora uz ovaj odličan prirodni napitak
Next articleUpozorenje za sve, ako osjetite ove simptome NE IGNORIŠITE IH