Home Zdravlje NAJBOLJA DIJETA NA SVIJETU 4 GODINE ZA REDOM: Za mjesec dana 10...

NAJBOLJA DIJETA NA SVIJETU 4 GODINE ZA REDOM: Za mjesec dana 10 kg manje!

1344
Advertisements

Četiri godine za redom, Mediteranska dijeta je proglašena za najbolju dijetu na svetu.

Mediteranska dijeta je takođe zauzela prvo mjesto kao jedna od najzdravijih načina ishrane, kao dijeta koja se lako prati, dijeta koja je savršena za osobe koje pate od dijabetesa, ali i dijeta koja njeguje srce.

Ova dijeta savjetuje konzumiranje hrane koja je zdrava za srce, a koja se inače jede na Mediteranu. Ona podrazumijeva mnogo biljaka, ali i orašastih plodova, pšenicu, mahunarke, velike količine voća i povrća. Na primer, u Mediteranskoj dijeti margarin ili puter je zamijenjen maslinovim uljem; umjesto soli stavljaju se biljni začini koji donose savršen ukus jelima; a crveno meso se mijenja ribom.

Isto tako, ova dijeta savjetuje jednu čašu crnog vina uveče.

Advertisements

U jednoj od najvećih i najdužih studija koje se bave uticajem hrane na crijevne bakterije, pokazala je da je mediteranska dijeta u roku od godine dana smanjila “loše” a povećala “dobre” bakterije u stomaku starije osobe, objavio je medicinski žurnal Gut.

Evo kako izgleda Mediteranska dijeta:

Evo unos kojih namirnica podrazumijeva mediteranska dijeta:

Svježe voće i povrće

Piletina i riba

Sjemenke i orašasti plodovi

Žitarice od cijelog zrna

Jaja

Biljni začini

Maslinovo ulje

Namirnice čiji unos biste trebali da ograničite

Šećer

Mliječni proizvodi

Crveno meso

Rafinisane žitarice

Prerađevine od mesa

Rafinisana ulja.

Jedite tri obroka dnevno, a neka treći obrok bude najdalje u 18h. Svaka dijeta savjetuje da pijete što više vode tokom dana. Ne dozvolite da ogladnite tokom dana, pa jedite manje obroka dok ne uđete u štos sa dijetom. Uvijek birajte zdravo spremljen obrok sa mnogo povrća, zeljastih biljaka, ali i svježe spremljene ribe.

Povezano:  SMRT DOLAZI IZ CRIJEVA: Ruska biohemičarka otkrila pravila koja treba da poštujete da biste imali zdravo tijelo i bistar um
Previous articleŠTA RADITE ORGANIZMU AKO POJEDETE SAMO 1 LJUTU PAPRIČICU MJESEČNO: Neće vam biti svejedno kad vidite
Next articleSIPAJTE KURKUMU U TOPLU VODU SA LIMUNOM – NEVJEROVATNO KAKO DJELUJE: Napravite napitak od koga se mrša, a zdravlje jača!