Menu Close

NAPITAK KOJI REGULIŠE HOLESTEROL za TRI DANA: U čašu vrele vode dodajte ovaj sastojak i pijte svako jutro prije doručka

Naučnici iz Velike Britanije sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 60 pacijenata sa visokim holesterolom u krvi i ustanovili da je ovaj napitak veoma djelotvoran.

Visok nivo holesterola u krvi izaziva probleme sa kardiovaskularnim sistemom, što povećava rizik od srčanog i moždanog udara. Priroda je tu da nam daruje razna ljekovita sredstva, a naučno je dokazano da jednim pićem možete smanjiti nivo holesterola.

Đumbir – korijen koji je sve više zastupljen u zdravoj ishrani i narodnoj medicini. Konzumiranje đumbira posjeduje brojne prednosti po zdravlje: poboljšava varenje i crijevnu mikrofloru, ubrzava metabolizam i uklanjanje toksina, a koristan je i kod prehlade, kašlja i gripa, kao i za prevenciju bolesti srca

Naučnici iz Velike Britanije sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 60 pacijenata sa visokim holesterolom u krvi. Svaki od njih je uzimao ne više od 5 grama đumbira svakog dana, rezultat je smanjenje nivoa holesterola za 17%.

Dokazano je da je đumbir podjednako efikasan, kako u prahu, tako i u svježem obliku. U oba slučaja dovoljno je preliti ga toplom vodom, ali ne treba da bude vrela i proključana. Ostavite ga da odstoji i dobićete super napitak za niži holesterol.

Istraživači su dodali da možete dobiti još jači efekat ako se u periodu detoksikacije sa napitkom od đumbira odreknete loših navika, dodate fizičku aktivnost i imate izbalansiranu ishranu sa što više svežeg voća i povrća.

Potrebni sastojci za napitak:

    5 kriški krastavca

    3 kriške limuna

    3 kriške đumbira

    vruća voda

Sve sastojke stavite u šolju i prelijte vrelom vodom. Ostavite 10 minuta i nakon toga popijte.