Home Zdravlje NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE GASI ŽEĐ I UBLAŽAVA GLAD I GORUŠICU: Najbolji saveznik...

NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE GASI ŽEĐ I UBLAŽAVA GLAD I GORUŠICU: Najbolji saveznik za dijetu i hidrataciju

808
Advertisements

Aloja vera je blagotvorna, zovu je ponekad kraljicom lekovitog bilja, a zapisi o njenoj primjeni datiraju još od pre 2000 godina. Može se koristiti za čišćenje kože, umirenje upala i tretiranje manjih rana kao što su ogrebotine i posjekotine, a ženama je i tajno oružje u dijeti.

Aloja sadrži dragocjene vitamine i minerale, kao i enzime i sterole koji mogu da pomognu u gubitku kilograma. Odlična je za čišćenje crijevnog trakta i potpomaže varenje. Pri mršavljenju je veoma čest slučaj da se gube elektroliti, zbog čega možete osećati povremenu slabost. Tada vam može pomoći napitak pun vitamina i minerala, koji gasi žeđ i umiruje želudac.

Potrebno vam je pola krastavca (oko 50 gr), 2 lista aloje vere i čaša destilovane vode ili vode od kokosa. Listove aloje odsecite i ostavite ih uspravno u čaši desetak minuta. Sok koji iscuri prospite, a listove isecite po dužini i čistom kašičicom sastružite gel.

Ako nemate svoju aloju, možete i kupiti gotov sok, pa odvojite za ovaj napitak oko 30 ml. Izmiksajte gel ili sok zajedno sa krastavcem, dodajte vodu i kocke leda, pa ukrasite listićima sveže nane.

Advertisements

Izvor: Lepa&Srećna

Povezano:  Na ovaj način se pije čaj od peršuna ako želite da smršate: 5 dana je dovoljno
Previous articleŠta će se desiti u organizmu ako na prazan želudac popijete limunadu?
Next articleAko primjetite OVO na koži, ni slučajno ne ignorišite: Odmah se javite ljekaru, posljedice mogu da budu OZBILJNE