Home Zdravlje NAPITAK ZA ZDRAVU JETRU: Samo jedan gutljaj svako jutro…

NAPITAK ZA ZDRAVU JETRU: Samo jedan gutljaj svako jutro…

125
Advertisements

Jetra učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže pri jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje.

Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju za zdravu jetru je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomiješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati ​​u doručku.

Ovaj “koktel” možete pripremati cijeli život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.

Advertisements

Poslije već prvih mjesec dana osjetićete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svježiji, a izgled pomlađen. Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme s probavom. Osjećat ćete se zdravo s puno više energije.

Maslinovo ulje kao ni jedan drugi proizvod pomaže kod otvaranja kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan u procesu probave i ubrzava rad vaših crijeva. Isti učinak na probavu imaju limun i brusnica.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on učinkovito čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

Izvor: kucnilekar.com

Povezano:  OVO TREBATE ZNATI: Namirnice koje brzo obnavljaju organe!
Previous articleSTAVILA JE U USTA ČEN BIJELOG LUKA I DRŽALA 30 MINUTA: Kad je vidjela rezultat ostala je BEZ TEKSTA – i vi ćete odmah uraditi isto
Next articleNAJBOLJA DIJETA – KAČAMAK DIJETA: Za 4 dana u potpunosti očišćen digestivni trakt i 4 kilograma manje masnoće….