Home Zdravlje NAPRAVILA JE PASTU OD OVOG ZAČINA I S NJOM OPRALA ZUBE: Kad...

NAPRAVILA JE PASTU OD OVOG ZAČINA I S NJOM OPRALA ZUBE: Kad vidite rezultat istog momenta ćete uraditi isto

1358
0
Advertisements

Najjednostavniji recepti su uvijek i najbolji

Ovo sredstvo potpuno je prirodno, ne sadrži supstance koje oštećuju zubnu gleđ i desni. Nakon samo nedjelju dana redovnog korišćenja izbeljujuće paste na osnovu kurkume, može se primijetiti odličan rezultat!

Kurkuma je u stanju da izbeli zube i za nekoliko nijansi a da pri tome ne uništi zubnu gleđ.

Ono što treba da uradite je sljedeće:

Advertisements

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite u nju četkicu za zube i čistite zube na uobičajen način. Ali, nakon čišćenja, ne ispirati usta odmah, nego ostaviti pastu 3-5 munuta. Za ovo kratko vrijeme, kurkuma će učiniti svoja čuda.

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta da se odstrane i najsitnije zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba. Rezultat je vidljiv već poslije prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponavljajte u toku nedjelje.

Pokušajte da ne isprljate kurkumom dio oko usta, malo teže se ispira. Ako je, ipak, kurkuma dospela na kožu, lako ćete je isprati običnom vodom sa sapunom.

Možete napraviti pastu od 1/4 k.kašike kurkume i nekoliko kapi maslinovog (ili kokosovog) ulja, i koristiti kao u gorenavedenom receptu.

I još, kurkuma ne samo da izbjeljuje zube. Kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, ona liječi ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Zaista čarobni prah.

Blistav zdraviji osmijeh vam je obezbjeđen. Iskoristite ovu provjerenu metodu i podijelite ovu korisnu informaciju sa svojima prijateljima.

Povezano:  2 LIJEKA KOJA SE KUPUJU BEZ RECEPTA NIKAD NE UZIMAJTE ZAJEDNO: Zimi se najčešće koriste, POSLJEDICE SU OPASNE