Home Zdravlje ISPRAVAK VIJESTI: Hurme jesu zdrave ali ne liječe rak

ISPRAVAK VIJESTI: Hurme jesu zdrave ali ne liječe rak

156
Advertisements

29. septembra 2022. godine naš portal je prenio vijest Kako su hurme najzdravije voće i da liječe rak. Ono što jeste činjenica da smo vijest prenijeli sa drugog portala te je platforma “Raskrinkavanje” označilo našu vijest kao lažno prenesnu. Ovim putem se izvinjavamo našim čitaocima.

Naš portal je prenio vijest Kako su hurme najzdravije voće i da liječe rak. Ono što jeste činjenica da smo vijest prenijeli sa drugog portala te je platforma “Raskrinkavanje” označilo našu vijest kao lažno prenesnu. Ovim putem se izvinjavamo našim čitaocima.

Prirodni šećer koji se nalazi u hurmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se vare i smanjuju osjećaj gladi. Po svom sastavu hurme su prava prirodna multivitaminska “bomba”, koju mogu koristiti djeca i odrasli.

Hurme imaju mnogo benefita.

Advertisements

Anemični pacijenti

Anemični pacijenti trebalo bi da jedu što više hurmi, jer su one odličan izvor željeza. Hurme sadrže kalij, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, hurme pomažu da se crijevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem hurmi olakšat ćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Konzumiranje hurmi četiri sedmice prije porođaja majkama može da olakša porođajne bolove i umanji krvarenje. Žene koje su prije porođaja jele hurme, porodile su se lakše i brže, za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće.

Osjećaj sitosti

Zbog visokog udjela hranjivih materija, hurme kod čovjeka izazivaju osjećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete hurmu, ona će regulisati rad crijeva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopiti hurme sa sjemenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti sjemenke, samljeti ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lijek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Povezano:  OVAKO SE PRAVI ORAHOVAČA: Prirodni lijek za štitnu žlijezdu i ubrzavanje metabolizma…

Hurme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu.

Napomena: Ovaj tekst je izmjenjen, shodno informacijama koje su bile navedene a koje oponašaju pseudonauku. Hurme ne liječe rak. Portal-novosti.info ovim putem izvinjava se svojim čitaocima za plasiranje netačnih informacija.

Previous articleNema šta ne liječi: Ova biljka rješava probleme od glave do pete
Next articleNAJZDRAVIJI DORUČAK koja sprečava oboljenja DEBELOG CRIJEVA, a uz to TOPI i višak kilograma!