Home Zdravlje ODLIČNA MJEŠAVINA PROTIV PUŠAČKOG KAŠLJA: Kurkuma sa 3 dodatka izbacuje šlajm iz...

ODLIČNA MJEŠAVINA PROTIV PUŠAČKOG KAŠLJA: Kurkuma sa 3 dodatka izbacuje šlajm iz pluća

1682
Advertisements

Kurkuma je blagotvorna biljka čiji prah povoljno djeluje na različite upalne procese u tijelu, a ima i antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Dodaje se mnogim drugim prirodnim sredstvima za liječenje, pa i napitku za čišćenje pluća.

Ova mješavina se posebno savjetuje pušačima koji iskašljavaju šlajm. Naravno, najbolje bi bilo da prestanete da pušite što prije. Međutim, ako ste već izašli iz faze suhog kašlja i počela je da vas muči sluz, pripremite sljedeći napitak. Sipajte u šerpu litar vode i dodajte 400 gr smeđeg šećera.

Kad provri, dodajte 400 gr isjeckanog crnog luka i ostavite da tiho vri. Dodajte 2 kašičice kurkume i 2 kašičice rendanog đumbira pa kuhajte do pola poklopljeno sve dok ne uvri na polovinu.

Ostavite da se ohladi, pa prespite u teglu i držite čvrsto zatvoreno u frižideru.

Advertisements

Ovu mješavinu treba uzimati dvaput dnevno, po dvije supene kašike, najbolje ujutru i uveče. Pušački kašalj se prepoznaje po tome što je obično najjači ujutru, a tokom dana se postepeno smiruje. Ukoliko vaše tegobe ne odgovaraju ovom opisu, a kašljete duže od nekoliko dana, obavezno se javite kod ljekara na pregled.

Izvor: Lepa&Srećna

Povezano:  RAKIJA IMA NEVJEROVATNU MOĆ: Ovih 10 zdravstvenih problema rakija će prije riješiti nego bilo kakvi lijekovi…
Previous articleOVA BILJKA ČISTI JETRU I ŽELUDAC, A UKLANJA I LOŠE RASPOLOŽENJE: Narodni travar upozorava – ljeti je pažljivo koristite!
Next articleAKO STE DO SAD OVAKO REDALI POSUĐE U MAŠINI ZA SUDOVE, PRESTANITE! Anđela je otkrila SUPER TRIK – nema tragova ni mrlja!