Home Uncategorized ODMRZNUTO MESO SMIJETE OPET DA ZALEDITE SAMO POD 1 USLOVOM: Ukoliko to...

ODMRZNUTO MESO SMIJETE OPET DA ZALEDITE SAMO POD 1 USLOVOM: Ukoliko to ne uradite rizikujete zdravlje!

100
Advertisements

Evo kada smijete da ponovo zamrznete meso koje ste već odmrzli!

Koliko puta vam se desilo da odmrznete meso koje je stajalo u zamrzivaču, a onda shvatite da vam ne treba baš sve? Mnogi u tom slučaju bacaju ostatak ili stave više nego što im treba, vodeći se pravilom da se odmrznuto meso ne smije zamrzavati više puta zbog bakterija.

Međutim, u jednom slučaju je bezbjedno da odmrznuto meso ponovo zamrznete.

Ukoliko ste sirovo meso odmrzavali u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi, smijete ponovo da ga zamrznete, mada je moguće da će biti malo manje kvalitetno prilikom pripreme zbog vlage koju je izgubilo prilikom odmrzavanja.

Advertisements

Ukoliko ste pripremili, dakle termički obradili meso koje je prethodno bilo zamrznuto, bezbjedno je da ga ponovo zamrznete. Takođe, smijete i da ponovo zamrznete već pripremljeno meso koje je bilo zamrznuto, a zatim otapano u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi. Ostatke hrane zamrznite u roku od tri-četiri dana i nikako ne stavljajte u zamrzivač hranu koja je bila izvan frižidera duže od dva sata.

(MONDO)

Povezano:  PRIMIJETILI STE DA VAM KOSA PUNO OPADA? 4 su razloga: Postoji način da to spriječite, EVO KAKO
Previous articleDNEVNI HOROSKOP ZA 11.03.2022: Djevica da ignoriše druge i sluša SAMO SEBE; Bik da sagleda situaciju iz drugog ugla…
Next articlePrirodni “lek” protiv upale pluća: Za kratko vreme će ublažiti sve tegobe, potrebna vam je samo ova BILJNA MEŠAVINA…