Home Zdravlje Ostavite vaše lijekove i počnite piti OVAJ napitak odmah: Vaše zdravlje će...

Ostavite vaše lijekove i počnite piti OVAJ napitak odmah: Vaše zdravlje će biti PERFEKTNO!

293
0
Advertisements

Da bismo bili zdravi, trebamo se zdravo hraniti, unositi dovoljno vitamina, minerala, proteina, te ostalih hranljivih materija. Budite svjesni da zdravom ishranom možete izliječiti najteža oboljenja, ali ih i spriječiti.

Kurkuma je jedan od najdzravijih začina. Kurkuma sadrži kurkumin koji posjeduje mnoga zdravstvena svojstva, ima antibakterijsko, antiupalno, čak i antikancerogeno djelovanje. Dokazano je da kurkuma može ubiti ćelije raka i zato je mnogi koriste za liječenje, ali i prevenciju te bolesti.

Dodajite je hrani, ako je dodajete u kuhanje, dodajte je u lonac pred sami kraj kuhanja. Veoma je dobro da je pijete sa čašom vode, ujutru na prazan stomak.

Pijte po jednu čašu dnevno i primjetit ćete poboljšanje. Stavite kašiku kurkume u čašu vode, a možete dodati i malo meda i limuna. Kurkuma će dobro djelovati na srce, liječenje raka, jačanje imuniteta, liječenje kožnih bolesti(npr. psorijaze), čisti jetru..

Možete je koristiti da masirate bolne dijelove tijela, a pomoći će kod bolova u zglobovima i artritisa. Pomoći će vam da što brže izgubite višak kilograma. Pijte ovaj napitak jednom dnevno,2 sedmice, a onda napravite pauzu od sedmicu, dvije, pa ponovite.

Povezano:  ČAJ OD CRNOG LUKA PROTIV KAŠLJA: Čisti pluća za TRI DANA, za prijatan ukus ubacite OVU voćku i pićete ga kao sok
Advertisements