Home Zdravlje OTEKLINE MOGU DA UKAZUJU NA KARCINOM: Kada je skupljanje tečnosti simptom raka...

OTEKLINE MOGU DA UKAZUJU NA KARCINOM: Kada je skupljanje tečnosti simptom raka bubrega ili jetre

388
Advertisements

Postojanje više od 100 vrsta karcinoma otkriva i koliko različitih simptoma ova opaka bolest može da prouzrokuje. Oni su nekada veoma opšti kao, na primjer, umor, a nekad vrlo specifični i opipljivi kao, recimo, kvržice u dojci.

Zadržavanje vode u nekim delovima tela koje prouzrokuje edeme povezuje se sa desetak tipova karcinoma. Tipično, problem nastaje kada krvni sudovi izazovu prodiranje tečnosti iz ćelija u slojeve kože. U drugim situacijama, karcinom ugrožava neki organ koji je zadužen za izbacivanje viška tečnosti, na primjer, bubreg. U tom slučaju, tečnost se zadržava u nogama, pogotovo u zoni skočnih zglobova, a to je praćeno i drugim simptomima kao što je naglo mršavljenje.

Na karcinom bubrega mogu da ukažu i ispupčenje na donjem delu leđa, ali i tup bol na tom mjestu, ili u stomaku.

Ukoliko se edem zadržava u trbušnoj duplji, to može biti simptom tumora jetre, ali i karcinoma jajnika, pankreasa, pa i debelog crijeva. Naravno, nije svako sakupljanje tečnosti signal za uzbunu zbog opake bolesti, ali ako tegobe traju duže i praćene su drugim simptomima, obavezno se javite ljekaru.

Advertisements

Izvor: Lepa&Srećna

Povezano:  Uklonite holesterol, smršajte i izliječite bolesti: Nevjerovatne koristi jabučnog ocata
Previous articleCRVENA LIMUNADA ČISTI KOMPLETAN ORGANIZAM: 1 sastojak čini čuda za IZBACIVANJE TOKSINA IZ ORGANIZMA
Next articleŠta će se desiti u organizmu ako svaki dan pojedete po KRASTAVAC: Koristimo ga u SALATI a nismo ni svjesni kakav efekat ima za naše ZDRAVLJE