Home Zdravlje OVA BILJKA SPAŠAVA VAS ŽENSKIH PROBLEMA: Evo kako se priprema – moćnija...

OVA BILJKA SPAŠAVA VAS ŽENSKIH PROBLEMA: Evo kako se priprema – moćnija je nego što možete zamisliti

811
Advertisements

Najveću slavu virak je stekao kao sredstvo protiv ženskih bolesti, jer je jedna od najdjelotvornijih biljaka za ovu vrstu tegoba.

Pomaže kod PMS i menopauze

Koristi se i kod bolnih i obilnih menstruacija, jer sadrži tanine i adstringente koji normaliziraju krvarenje. Kada se virak kombinuje s biljkom hoću neću, dobija se lijek protiv svih ženskih bolesti.

Advertisements

Kupka, vaginalno ispiranje i tamponi s virkom delotvorni su kod gljivica, bakterijskog vaginitisa i drugih infekcija. Tampone natopite tinkturom virka i koristite poput vaginaleta.

Čaj od virka

Jednu kašičicu virka prelijte šoljicom vrele vode i ostavite da odstoji pet do deset minuta. Pijte uvijek u gutljajima po dvije šoljice dnevno.

Čaj za ispiranje

U litri vode skuvajte 30 do 50 grama osušene biljke bez korijena. Koristite čaj za vaginalno ispiranje ili kao klistir kod crevnih problema.

Kupka

200 grama suvog ili svježeg virka prokuvajte u tri litre vode i sipajte u kadu s pripremljenom vodom. U vodi se zadržite 10 do 20 minuta prije spavanja.

Napomena: Osobe koje imaju probleme sa želucem, jetrom ili žuči trebalo bi da uzimaju virak u manjim količinama.

Povezano:  BILJKA KOJA ŠTITI OD RAKA: OVO JE NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVIJETU, UVIJEK GA JEDITE SVJEŽE
Previous articleRAK JETRE JE NAJTEŽE USTANOVITI: Ako primijetite neki od ovih 8 simptoma obavezno idite doktoru – ALARM ZA UZBUNU
Next articleSMRŠAT ĆETE 5 KG ZA 7 DANA BEZ GLADOVANJA: Postoji trik, evo šta trebate uraditi