Home Zdravlje OVAJ DORUČAK SPUŠTA HOLESTEROL U REKORDNOM ROKU: Svako jutro jedite ovu namirnicu,...

OVAJ DORUČAK SPUŠTA HOLESTEROL U REKORDNOM ROKU: Svako jutro jedite ovu namirnicu, bit ćete nam zahvalni

825
Advertisements

Ukoliko pokušavate korigovanim jelovnikom da dovedete vrijednosti holesterola u granice normale, sigurno znate da to nije sasvim jednostavno.

Povišen holesterol jedan je od najučestalijih zdravstvenih problema, a čini se da ekpanziju doživljava u savremenom društvu uslijed nepravilne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti. Ukoliko se ne liječi na vrijeme, može izazvati različita kardiovaskularna oboljenja.

Advertisements

Pravilno balansirana ishrana je ključna za zdravlje, a posebno ako imate povišen holesterol. Ukoliko pokušavate korigovanim jelovnikom da dovedete vrednosti holesterola u granice normale, sigurno znate da to nije sasvim jednostavno.

Ljekari savetuju da posebnu pažnju posvetite doručku, jer se na taj način najprije smanjuje rizik od zdravstvenih posljedica. Stručnjaci iz britanskog Nacionalnog zdravstvenog sistema predlažu osobama koje pate od visokog holesterola da dan započnu ovsenom kašom zato što ona sadrži avenantramid i beta-glukan, koji su dragocijeni za zdravlje srca. Dokazano je svakodnevni unos avenantramida znatno smanjuje ukupni holesterol, ali i trigliceride.

Preporučena dnevna doza je pola šolje kuhanih ovsenih pahuljica na dan. Takođe, ljekari savjetuju da dan započnete i kajganom od bjelanaca sa špinatom, surutkom, bademovim mlijekom.

Povezano:  ISPRAVAK: Smrznuti limun ne sprečava rak, ne liječi dijabetes!
Previous articleČISTI CRIJEVA OD TOKSINA, SPRJEČAVA RAK I SUZBIJA BAKTERIJE: Započnite jednostavno trodnevnu detoksikaciju OVIM NAPITKOM!
Next articlePREVIŠE ILI PREMALO SNA DOVODI DO DEBLJANJA: Pronađi svoje godine u tabeli i otkrij KOLIKO SATI TREBAŠ SPAVATI DA BI BIO ZDRAV