Home Horoskop OVAJ HORMON čini da žena izgleda PRIVLAČNIJE: Evo kako da ga POJAČATE…

OVAJ HORMON čini da žena izgleda PRIVLAČNIJE: Evo kako da ga POJAČATE…

181
Advertisements

Nedostatak serotonina, takozvanog hormona sreće, koji donosi energiju, čuva imunitet i pozitivno utiče na funkcije u tijelu, takođe djeluje i na naše raspoloženje, kvalitet sna, libido, pa čak i prehrambene navike.

Ako u organizmu nema dovoljno serotonina, mogu nastati zdravstveni problemi, jer određene funkcije u tijelu funkcionišu drugačije nego obično. Takođe, simptomi koji ukazuuju na nedostatak seratonina su anksioznost, depresivno raspoloženje, nesanica, umor ili iscrpljenost, problemi sa probavom i nedostatak energije.

Kada tikelu nedostaje seratonin to se odražava i na fizički izgled, izgledamo bezvoljno, nemamo volju da se sređujemo, sumorni smo i nemamo energiju kojom inače zračimo. Dakle, da biste sačuvali zdravlje, ali i održali žensku privlačnost i ljepotu, morate učiniti da telo prirodno proizvodi više serotonina. Šta treba da uradite?

Pijte puno vode: Nedostatak tečnosti podstiče dehidrataciju koja može biti rizična po zdravlje, ali se negativno odražava i na kožu, kosu i nokte.

Spavajte dovoljno: Lezite da spavate na vrijeme, najbolje prije 23 časa. Kvalitetan san i minimum 7 sati sna neophodni su za održavanje vitalnosti i optimalnog nivoa serotonina.

Advertisements

Bavite se sportom: Svakodnevno vježbanje, šetnja ili bilo koja druga fizičkja aktivnost pomaže da se oslobodimo stresa i podstaknemo serotonin, a sjajno će djelovati na vaše tijelo i kondiciju.

Pazite na ishranu: Serotonin je potreban za normalnu komunikaciju između nervnih ćelija. Da biste ga podstakli, u svoju ishranu uključite hranu bogatu triptofanom. Jedite orahe, piletinu i ćuretinu, losos, sir, jogurt, pečurke, proizvode od soje, susam i sireve.

Budite češće na Suncu: Nedostatak sunčeve svijetlosti negativno utiče na nivo seratonina i vitamina D, a dokazano je da osobe koje se rijetko izlažu Suncu imaju veći rizik od lošeg raspoloženja ili čak depresije. Sunčeva svijetlost povećava nivo serotonina!

Povezano:  OPREZNO ŽENE: Ovo su 3 LOŠE NAVIKE kojima ćete otjerati svakog muškarca OD SEBE...

Ako slijedite ove jednostavne savjete, uskoro ćete primjetiti da će se poboljšati ne samo vaše zdravlje, već i izgled. Optimalan nivo serotonina čini da zračimo pozitivnom energijom koja privlači, pa nemojte zanemariti njegov uticaj, prenosi Sensa.

The post OVAJ HORMON čini da žena izgleda PRIVLAČNIJE: Evo kako da ga POJAČATE… appeared first on 100posto.ba.

Previous article10 osobina koje posjeduju MOĆNE DAME…
Next articlePREKO 15KGOTROVA I PARAZITA NALAZI SE U CRIJEVIMA: Evo kako da ih očistite prirodnim putem