Home Zdravlje OVAKO ĆETE SE ZAUVIJEK RIJEŠITI ŽGARAVICE I KISELINE U ŽELUCU: Treba vam...

OVAKO ĆETE SE ZAUVIJEK RIJEŠITI ŽGARAVICE I KISELINE U ŽELUCU: Treba vam samo 1 namirnica i bit ćete mirni

364
0
Advertisements

Kiselina u želucu može se vratiti u jednjak i time izazvati žgaravicu ili osjećaj paljenja u jednjaku. Ako se to događa često dolazi do bolesti gastroezofagealnog refluksa ili skraćeno GERB-a.

Žgaravica koju osjetite je zapravo kiselina u želucu koja se vratila u jednjak. Gastroezofagealni refluks nastaje prilikom slabosti mišića koji okružuje donji dio jednjaka. On se otvara i omogućava prolaz hrane u želudac. Taj mišić također treba i biti zatvoren kako ne bi dopustio da kiselina iz želuca dođe nazad u jednjak. Osim otvaranja tog mišića, vraćanje kiseline iz želuca mogu uzrokovati i druge stvari. Kako bi bili sigurni o čemu se radi potrebno je provesti gastroskopiju, nakon čega mogu biti propisani lijekovi.

Muči li vas žgaravica isprobajte ove prirodne metode

Uzroci nastanka kiseline u želucu

Advertisements

Osim oslabljenog mišića, uzroci nastanka kiseline u želucu mogu biti:

prevelika količina hrane

uska odjeća

trudnoća

debljina

određeni lijekovi

emocionalni stres

prebrzo hranjenje

pušenje

ležanje nakon jela

Prirodni načini rješavanja kiseline u želucu

Prije nego krenete sa lijekovima, pokušajte ove domaće savjete.

1. Žvačite gume za žvakanje Žvakače gume bez šećera mogu poslužiti za jače izlučivanje sline. S obzirom na to da je ona lužnata, pomaže neutralizirati kiselinu u želucu. Ne sprječava vraćanje kiseline u jednjak, ali ublažava žgaravicu.

2. Ne pušite cigarete Nikotin iz cigareta opušta mišić jednjaka. Osim toga, cigarete potiču proizvodnju kiseline u želucu.

3. Nemojte leći nakon obroka Nemojte se nakon obroka zavaliti na kauč. Najbolje bi bilo uspravno sjesti ili stajati kako bi sva kiselina ostala u želucu.

4. Jedite više manjih obroka Veliki obroci teški su za mišić jednjaka. Bolje će raditi ako pokušate jesti četiri ili pet manjih obroka dnevno, nego tri velika.

Povezano:  Pijte ovaj ZELENI napitak svaki dan! KILOGRAMI ĆE NESTATI, a tijelo biti čisto od otrova (RECEPT)

5. Nemojte nositi usku odjeću Udobna i šira odjeća neće pritiskati trbuh i pojačavati nelagodu. Uska odjeća i remenje mogu pogoršati stanje.

6. Izgubite višak kilograma Pretilost i debljina su najčešći uzrok žgaravice i kiseline u želucu.

2. Brzi gubitak težine nije dugoročno održiv

7. Pijte puno vode Simptome kiseline u želucu smanjiti će velike količine vode. Mlaka voda razrijedit će jake kiseline.

8. Soda bikarbona Pomiješajte malo sode bikarbone u čaši vode i popijte. Ta mješavina odmah će neutralizirati kiselinu u želucu i smanjiti osjećaj pritiska.

9. Jedite voće Banane i jabuke efikasne su u borbi protiv žgaravice. Jabuke stvaraju efekt hlađenja u želucu pa ju možete uzeti uz vodu.